28 Mayıs Pazar günü noterler açık mı, çalışıyor mu? Seçimde nöbetçi noter var mı?

Bu Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde noterlerin açık olup olmayacağı merak konusu oldu.
28 Mayıs Pazar günü noterler açık mı, çalışıyor mu? Seçimde nöbetçi noter var mı?

Ülkemizde 28 Mayıs Pazar günü 13. Cumhurbaşkanı Seçimi için ikinci kez düzenlenlecek olan seçimlerde oy kullanmak üzere milyonlarca vatandaş sandık başına gidiyor. İlk tur seçimlerinde olduğu gibi bu Pazar günü de YSK tarafından yapılan açıklamalara göre oy verme işlemlerinin sabah saat 08.00'da başlayarak akşam 17.00'da sona ereceği öğrenildi. Bu seçimler hakkında merak edilenlerin artması ile birlikte internet üzerinde en çok arananlar arasında "28 Mayıs seçin günü noterlerin açık mı?" sorusu yer aldı.

28 MAYIS SEÇİM GÜNÜ NOTERLER AÇIK OLACAK MI?

Bu Pazar günü gerçekleştirilecek olan seçimlerde noterlerin açık olup olmadığı ve nöbetçi noterlerin hizmet verip vermediği merak konusu iken konuya ilişkin yanıtlar gelmeye başladı. Noterlerin normal zaman dilimi içerisinde de çalışma saatlerine ve günlerine bakıldığı zaman hafta sonlarında açık olmadığı öğrenildi. Seçim günü için ise herhangi bir şekilde istisna gösterilip gösterilmeyeceği araştırılırken, gelen bilgilere göre Pazar günü yani seçim gününde noterlerin açık olamdığı öğrenildi. Bunun yanı sıra da vatandaşlar tarafından da noterlerin hizmet verdikleri zaman dilimleri merak konusu oldu.

NOTERLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ AÇIKLANDI! 

Hafta içi her gün hizmet veren notelerin mesailere sabah saat 09.00 itibariyle başladıkları öğrenildi. Bununla birlikte ise öğlen saat 12.00 ile 12.30 arasında çalışmalarına devam ettiği ifade edildi. Öğreden sonra ise 13.00 ile 13.30 arasında çalışmaya dönen noterlerin akşam saat 17.00 itibariyle mesailerinin bittiği öğrenildi.