28 Mayıs cumhurbaşkanı seçimi oy kullanma saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor?

Türkiye'de 14 Mayıs tarihinde gerçekleşen seçimlerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tekrar edilmesine karar verildi. 24 Mayıs Pazar günü yeniden sandık başına gidecek olan vatandaşlar, oy kullanma sürecinin saat kaçta başlayıp kaçta sona ereceğini merak ediyor.
28 Mayıs cumhurbaşkanı seçimi oy kullanma saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor?

 28 Mayıs cumhurbaşkanı seçimi oy kullanma saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? - Ülkemizde 14 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri heyecanı yaşandı. Seçimlerde oy kullanmak üzere sandık başına giden milyonlarca vatandaş, vatandaşlık görevini yerine getirmş oldu. Oy kullanan vatandaşlar seçim sonuçlarını merakla beklerken yüzde 50+1 barajını geçen bir aday olmadığından seçimlerin tekrar etmesine karar verildi. 

Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2.tura kalırken Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden yarışacağı açıklandı. Bununla birlikte seçimlerin 28 Mayıs Pazar 2023 tarihinde tekrar edilmesine karar verildi. Oy verme saatleri ile ilgili detaylar bireyler tarafından araştırılmaya başlandı.

OY VERME SAAT KAÇTA BAŞLIYOR VE BİTİYOR? 

2.tur seçim ise 28 Mayıs tarihinde yapılacak. İlk turda yeterli oyun çıkmaması nedeniyle cumhurbaşkanı seçimi 2.tura kaldı. 28 Mayıs cumhurbaşkanı seçimi oy kullanma saatleri merak ediliyor. Vatandaşlar ''Oy verme saat kaçta başlıyor ve bitiyor?'' sorularının cevaplarını araştırıyor. 28 Mayıs tarihinde seçimlerin 2.turunun yapılmasına karar verilirken 2.turda seçmenler cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidecekler. İlk turda oy verme işlemi saat 8.00 ile 17.00 arasında gerçekleştirildi. 2.turda da ilk turda olduğu gibi saat 8.00 ile 17.00 arasında oy verme işlemi gerçekleştirilecek.

Oy bitiş saati gelmesiyle ve sırada seçmen olursa sandık kurulu başkanı seçmenlerin sayımını gerçekleştirip ve kimliklerini aldıktan sonra sıra ile oy kullanmalarına izin verilecek. Ancak saat 17.00'den sonra gelen seçmenler oy kullanmayacak.