25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Görevli 2 kadın memura şiddet

Uşak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde görevli iki kadın memur denetim sırasında saldırıya uğradı. Kadın memurlardan birisinin başından yaralandığı ve rapor aldığı öğrenildi.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde  Görevli 2 kadın memura şiddet

Bakan Kurum, Uşak’ta saldırıya uğrayan denetim ekipleri hakkında konunun takipçisi olacaklarını bildirdi. Kadın görevlilerin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde şiddet uğraması ise ayrıca üzüntü yarattı.

Bir kadın başından yaralandı

Edinilen bilgilere göre, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” etkinlikleri sırasında saat 16.30 – 17.00 Aralığında, Uşak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından görevlendirilmiş, iki kadın memur ve bir şoför bir tekstil fabrikasına girdi.

Denetim sırasında birden sinirlenen fabrika ortaklarından birisi denetleme ekibine saldırdı. Saldırı sonucu bir kadın memur başından yaralandı. O sırada fabrikada çalışan işçiler araya girerek patronlarını sakinleştirmeye çalıştı. Bir fırsatını bulan Uşak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü denetleme ekibi araçlarına binerek Uşak Tekstil OSB’den hızla uzaklaşmaya çalıştı.

Denetim ekibinin arkasından takip eden bir araç yollarını kesti ve içinden inen ve fabrikanın diğer ortağı olduğu öğrenilen kişinin ekipte bulunan görevlilerin tek tek fotoğrafını çektiği öğrenildi.

Aynı kişinin; “Bu işi büyütürseniz sizin için iyi olmaz. Kesinlikle polise jandarmaya gitmeyin” diye tehdit ettiği iddia edildi.

Şehre gelen denetleme ekibinin zanlılar hakkında suç duyurusunda bulunduğu, uğradığı saldırı sonucu başından yaralanan kadın memurun rapor aldığı ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Bakan Kurum, Uşak’ta saldırıya uğrayan denetim ekipleri hakkında konunun takipçisi olacaklarını bildirdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Uşak'ta Bakanlığa bağlı denetim ekiplerine yapılan saldırı girişimine dair açıklamalarda bulundu.

Uşak’ta bir sanayi tesisinin işletme yetkilileri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı denetim ekiplerine saldırı girişiminde bulundu. Bakan Kurum, denetim yapan ekiplerin maruz kaldığı saldırıya ilişkin resmî sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Kurum, “Uşak’ta bir sanayi tesisinde denetim yapan ekiplerimiz, işletme yetkilileri tarafından saldırıya uğradı. Saldırganlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Görevi başındaki arkadaşlarımıza yönelik şiddeti kınıyorum. Konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)