23 Nisan 2024 Salı resmi tatil mi özel sektör bankalar okullar lise açık mı, kapalı mı?

Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu 23 Nisan açıklaması geldi. 23 Nisan resmi tatil mi, özel sektör mesai alır mı, bankalar, okullar, lise açık mı?
23 Nisan 2024 Salı resmi tatil mi özel sektör bankalar okullar lise açık mı, kapalı mı?

Tüm dünyada çocuklara verilen tek bayram olması nedeniyle büyük bir önem ve anlam taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir kere daha büyük bir coşkuyla kutlanmaya hazırlanıyor. 2024 resmi tatil takvimi içerisinde 23 Nisan araştırmaları yapılmaya başlandı.

"23 Nisan resmi tatil mi?" sorusuna yanıt gelirken "Özel sektör çalışacak mı, okullar tatil mi, lise tatil mi, bankalar açık mı kapalı mı?" soruları da cevap buldu. İşte o soruların merak edilen yanıtları ve tatil yapacak olan kişiler ile kurumlar...

23 NİSAN 2024 SALI RESMİ TATİL Mİ, ÖZEL SEKTÖR MESAİ ALACAK MI?

23 Nisan bu sene 23 Nisan 2024 Salı gününe denk gelecek. Hafta içi bir güne denk gelmesi nedeniyle vatandaşların aramaları başlarken açıklanan resmi tatil günlerine göre 23 Nisan milli bayram olması nedeni ile resmi tatil oldu. 23 Nisan'da tüm kamu kurum ve kuruluşları ile devlet daireleri kapalı olacak.

Özel sektör için ise kararı yine patronlar verecek. Zorunlu tatil olması nedeni ile isteyen işverenler o gün personellerine çalışma koyabilecek ancak bunun için mesai ücreti ödemesi gerekecek. 23 Nisan'da çalışacak olan personeller çift yevmiye alacaklar.

23 NİSAN OKULLAR TATİL Mİ, LİSE TATİL Mİ, ÜNİVERSİTE KAPALI MI AÇIK MI?

23 Nisan'da tüm eğitim kurumlarında olduğu gibi lise ve üniversiteler de eğitim öğretime 1 günlük ara verilecek.

23 NİSAN'DA BANKALAR, KARGOLAR, RESMİ KURUM KURULUŞLAR DEVLET DAİRELERİ TAPU AÇIK MI?

23 Nisan resmi tatil olduğu için tüm bu kurum ve kuruluşlarda kapalı olacak. Sağlık ocakları da 23 Nisan'da 1 günlük kapalı olacak. Ancak hastanelerin acil servisleri açık olacak ve gerçekten aciliyeti olan hastalara hizmet verecek...