23 Nisan 2024 Salı günü noterler açık mı? Nöbetçi noter var mı?

Türkiye’de noterler her gün çok sayıda vatandaşın işlemlerini yapmalarına aracılık ediyorlar. Noterler 23 Nisan Salı günü çalışacaklar mı? 23 Nisan’da noterler açık olacak mı?
23 Nisan 2024 Salı günü noterler açık mı? Nöbetçi noter var mı?

Türkiye’de noter hizmeti almak isteyenler her gün bu kurumların kapısını çalıyorlar. Çok sayıda resmi işlemin yapılmasının sağlandığı noterler yoğun bir talep görüyorlar. Noterlerin çalışma günleri ve saatleri de çoğu kişi tarafından sorgulanıyor. Özellikle 23 Nisan Salı günü noterlerin açık olup olmayacağı merak ediliyor. 23 Nisan’da nöbetçi noter var mı?

NOTERLER ÇALIŞACAK MI?

Noterler Türkiye’de resmi tatillerde çalışmıyorlar. 23 Nisan da resmi tatil uygulamasının yapıldığı günlerden olduğu için ülke genelinde noterlerin tamamı kapalı olacaklar. Vatandaşlara noterlere giderek işlemlerini yapamayacaklar. Resmi tatillerde noterlerde mesai yapılmıyor. Noterler de bir kamu kurumu gibi çalışma düzenlerini buna göre uyarlıyorlar. Noter hizmetleri resmi tatil haricinde veriliyor.

NÖBETÇİ NOTER VAR MI?

Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği’nin ortak uygulaması olan nöbetçi noterler tatil günlerinde vatandaşların noter işlemlerini yapabilmelerine olanak sağlıyor. Ancak resmi tatillerde nöbetçi noterler de kapalı oluyorlar. Hafta sonu tatillerinde her ilde ve ilçede nöbetçi noterler belirlenirken resmi tatillerde bu uygulama yapılmıyor. Bundan dolayı 23 Nisan’da nöbetçi noter uygulaması da olmayacak.

NOTERLER NE ZAMAN AÇILACAK?

23 Nisan 2024 Salı günü noterlerin tamamı kapalı olacağı için noter işlemi yapmak isteyenler noterlerin ne zaman açılacağını merak ediyorlar. Noterler 24 Nisan çarşamba günü sabahı normal mesai saatinde açılarak vatandaşlara hizmet vermeye devam edecekler. Hafta sonuna kadar da noterlerde normal çalışma düzeni devam edecek. Bu hafta sadece 23 Nisan Salı günü noterler kapalı olacaklar.