23 Nisan 2024 Salı günü bankalar çalışacak mı, şubeler açık olacak mı?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndan dolayı 23 Nisan 2024 Salı günü bankaların açık olup olmadıkları merak ediliyor. 23 Nisan Salı günü bankalar açık mı olacak?
23 Nisan 2024 Salı günü bankalar çalışacak mı, şubeler açık olacak mı?

Türkiye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı heyecanı yaşanıyor. Yurt genelinde 81 ilde 23 Nisan coşku ile kutlanacak. Bunun yanında vatandaşlar yapılacak bazı uygulamaları merak ediyorlar. Günlük yaşamlarına devam edecek olan vatandaşlar bankaların 23 Nisan Salı günü çalışıp çalışmayacaklarını merakla araştırıyorlar. 23 Nisan 2024 Salı günü bankalar açık olacaklar mı, bankacılık işlemleri nasıl yapılacak?

23 NİSAN’DA BANKALAR KAPALI MI OLACAK?

23 Nisan bu yıl mesai günü olan Salı gününe denk geldiği için bankalarda yapılacak uygulamalar araştırılıyor. 23 Nisan Türkiye’de resmi tatillerden birisidir. Bundan dolayı bankalar da tüm resmi tatillerde olduğu gibi 23 Nisan 2024 Salı günü kapalı olacaklar. Tüm bankaların tüm şubeleri 23 Nisan günü kapalı olacaklar ve müşterilere herhangi bir şekilde hizmet vermeyecekler.

HAVALE VE EFT YAPILIR MI?

Bankalarda para transferi işlemleri geçmiş yıllarda resmi tatillerde ciddi bir sorun olabiliyordu. Ancak Merkez Bankası’nın FAST sistemi bu sorunu büyük oranda çözdü. Çok yüksek limitli işlemler hariç vatandaşlar bankalardaki para transferleri olan havale ve EFT işlemlerini resmi tatillerde de yapabiliyorlar. FAST sisteminden önce EFT işlemleri resmi tatillerde yapılamıyordu.

BANKACILIK İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Bankacılık işlemleri ile alakalı olarak 23 Nisan uygulaması da belli oldu. Buna göre şubelerden yapılması gereken işlemler 23 Nisan Salı günü yapılamayacak. Ancak internet şubeleri, mobil şubeler, telefon şubeleri müşterilere hizmet vermeye devam edecekler. Müşteriler bu bankacılık kanallarından 23 Nisan’da da işlemlerini yapabilecekler. Sadece banka şubeleri kapalı olacak ve hizmet veremeyecekler. Banka şubeleri ise 24 Nisan 2024 Çarşamba günü sabahından itibaren müşterilere yeniden hizmet vermeye başlayacaklar.