22 Nisan resmi tatil mi, yarım gün mü? 23 Nisan okullar tatil mi?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için kısa bir süre kalırken tatil araştırmaları hız kazandı. 22 Nisan 2024 Pazartesi günü yarım gün tatil mi olacak? 23 Nisan’da okullar tatil mi?
22 Nisan resmi tatil mi, yarım gün mü? 23 Nisan okullar tatil mi?

Türkiye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için büyük bir heyecan yaşanmaya başlandı. Hem ulusal egemenliğin önemine dikkat çekilmesi hem de çocuklara hediye edilen bir bayram olmasından dolayı her yıl 23 Nisan büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Bu yıl 23 Nisan için tatil günleri merak konusu oldu? 23 Nisan resmi tatili hangi günlerde olacak?

22 NİSAN YARIM GÜN TATİLİ VAR MI?

23 Nisan 2024 Salı günü kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için tatil meselesi açıklığa kavuştu. 22 Nisan Pazartesi günü yarım gün tatil uygulaması yapılmayacak. Pazartesi günü herhangi bir tatil uygulaması yapılmayacak. Yarım gün olacağı düşünülen tatil uygulaması da olmayacak. 22 Nisan’da hem okullar açık olacak hem de resmi kurumlar normal çalışma saatlerinde çalışmayı sürdürecekler.

23 NİSAN TATİL Mİ?

Her ulusal bayramda olduğu gibi 23 Nisan’da da resmi tatil uygulaması yapılacak. 23 Nisan Salı günü tüm resmi kurumlar kapalı olacaklar. Dolayısıyla okullar da olmayacak ve tüm öğrenciler ve öğretmenler tatil yapacaklar. Tatil uygulaması her yıl olduğu için bu durum değişmeyecek. 23 Nisan günü başlayacak olan tatil yine o gün sona erecek. 24 Nisan’da tüm okullar ve resmi kurumlar normal mesai saatlerinde açık olacaklar.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta kutlanacak. 81 ilde de etkinlikler yapılacak. Resmi etkinliklerin yanında belediyeler de çeşitli konserlere ve gösteriler ile başta çocuklara olmak üzere herkese çok güzel bir gün geçirtebilmek amacıyla hazırlıklarını yaptılar. Bu etkinlikler ilden ile değişeceği için belediyelerin duyurularına bakarak bilgi edinilebilir.