2024 YSK sandık görevlisi ücreti ne zaman yatacak ödeme tarihleri seçim paraları yattı mı?

Seçim paraları yattı mı aramaları artarken YSK sandık görevlisi seçim paraları için ödeme tarihleri konusunda açıklama geldi...
2024 YSK sandık görevlisi ücreti ne zaman yatacak ödeme tarihleri seçim paraları yattı mı?

Türkiye belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve muhtar seçimi için 31 Mart tarihinde bir kere daha sandık başına gitmişti. Yerel seçimlerde büyük rekabet yaşanmış AK Parti büyük kan kaybı yaşarken,ana muhalefet partisi CHP ise pek çok belediyeyi kazanarak seçimden 1. parti olarak çıkmayı başarmıştı.

Seçimlerde vatandaşların sağlıklı oy kullanmalarını sağlamak ve seçim güvenliğini sağlamak adına çok sayıda sandık görevlisi çalışırken bu kişilere sandık görevlisi ücreti ödeneceği açıklanmıştı. 2024 sandık görevlisi ücretleri için geri sayım devam ederken ödeme tarihleri merak konusu olmuştu.

31 MART SEÇİM PARALARI YATTI MI, 2024 YSK SEÇİM GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE ZAMAN YATACAK?

Sandık görevlileri, 31 Mart yerel seçimlerinde sandık kurma, kimlik kontrol, pusula ve mühür teslimi, oy dökümü ve sayımı gibi görevleri yerine getirdi. Mahalli İdareler Seçimi'nde görev alan sandık görevlisi ücretlerinin ne zaman yatacağı da merak ediliyor. Konu ile ilgili olarak resmi bir açıklama bulunmuyor. Sandık görevlisi ücretlerinin önümüzdeki haftalarda yatırılması bekleniyor. Sandık görevlisi ücretlerinin en geç Nisan ayı sonuna kadar yatırılması bekleniyor.

sandik-gorevil-ucerit.jpg

2024 SANDIK GÖREVLİ ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL?

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde görev alan sandık görevlileri ücreti ödeme tarihi araştırılıyor. Buna göre, sandık kurulu başkanlarına 2.947 TL, sandık memurlarına 2.088 TL, partili üyelere 1.044 TL ve bina sorumlularına 2.936 TL ücret ödenecek.

Sandık kurulu başkanları 2 bin 947 TL ödeme alırken, sandık memurları ise 2 bin 88 TL ödeme alacaklar. YSK tarafından partili üyelere bin 44 Tl ödeme yapılırken, bina sorumlu olarak görev alan kişiler ise 2 bin 936 TL ödeme alacaklar.