2024 Kurban Bayramı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor, kaç gün tatil olacak?

İslam alemi yaklaşan Kurban Bayramı tarihini merak ederek araştırmalarına deva ediyor. Kurban Bayramı tatilinin de hangi tarih aralıklarına geldiği merak konusu olurken yapılan açıklamalar gündemde yer alıyor.
2024 Kurban Bayramı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor, kaç gün tatil olacak?

Ramazan Bayramı'nın ardından heyecanla beklenen Kurban Bayramı'nın idrak edileceği günler yaklaştı. İslam alemi yılın ikinci dini bayramı için araştırmalarına devam ederken bu sene Kurban Bayramı tarihleri ve tatil süresi de sorgulanan konular arasında yer aldı. ''2024 Kurban Bayramı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor, kaç gün tatil olacak?'' gibi sorular gündeme taşınırken geri sayım da başladı.

Müslümanlar, Ramazan Bayramı'nı nisan ayında idrak etti. Kurban Bayramı ise Haziran ayında idrak edilecek. Bu çerçevede vatandaşlar da ''Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

BAYRAM NE ZAMAN, BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN 2024?

2024 yılında Kurban Bayramı arefesi 15 Haziran Cumartesi günü idrak edilecek. Ardından 16 Haziran Pazar günü de Ramazan Bayramı'nın ilk günü eda edilecek. 2024 yılı Kurban Bayramı takvimi ise şöyle;

  • 15 Haziran Cumartesi / Arefe Günü
  • 16 Haziran Pazar / 1. Gün
  • 17 Haziran Pazartesi / 2. Gün
  • 18 Haziran Salı / 3. Gün
  • 19 Haziran Çarşamba / 4. Gün şeklinde olacak.

2024-kurban-bayrami-ne-zaman-basliyor-ne-zaman-bitiyor-kac-gun-tatil-olacak.jpg

Kurban Bayramı tatili ise arefe günü yarım olmak üzere toplamda 4,5 gün olacaktı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşları için bayram tatilinin toplamda 9 gün olmasına karar verildiğini duyurdu. Kamuda 9 gün tatil yapılırken özel sektör bu süreyi kendi belirleyecek.