2024 Karne başarı teşvik hediyesi olacak mı, takdir teşekkür alana karne hediyesi verilecek mi?

Her yıl olduğu bu yıl da karne teşviki ile ilgili olarak yapılan araştırmalar devam ediyor. Takdir ve teşekkür alanlar için karne hediyesi verilip verilmeyeceği merak edilirken detayları derledik.
2024 Karne başarı teşvik hediyesi olacak mı, takdir teşekkür alana karne hediyesi verilecek mi?

Geçtiğimiz yıllarda takdir ve teşekkür alan öğrenciler için başarı teşvik hediyeleri verilmişti. Söz konusu uygulamanın bu sene de devam edip etmediği merak edilirken "2024 Karne başarı teşvik hediyesi olacak mı?" sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer aldı. 14 Haziran Cuma günü karneler dağıtılacak ve 2023 - 2024 Eğitim Öğretim dönemi sona erecek.

Dönem boyunca ortalamalarını yüksek tutmak için yoğun bir tempoyla çalışan öğrenciler, gerekli kriterleri yerine getirdikleri takdirde karnelerinin yanında takdir veya teşekkür belgesi almaya da hak kazanacaklar. Bu çerçevede ''2024 Karne başarı teşvik hediyesi olacak mı, takdir teşekkür alana karne hediyesi verilecek mi?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR, NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Devlet okullarında başarı gösteren öğrencilere yönelik başlatılan Başarı Teşvik Programı ile "Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelere mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerine net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği verildiği biliniyordu.

2024-karne-basari-tesvik-hediyesi-olacak-mi-takdir-tesekkur-alana-karne-hediyesi-verilecek-mi.webp

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz yıl yapılan açıklama sonrası gözler yeni açıklamalara çevrildi. Sosyal yardım alan ailelerin devlet okullarında okuyan çocuklarına yönelik hazırlanan 'Başarı Teşvik Programı' hakkında bu sene resmi açıklama henüz gelmedi.