2024 Fitre ne kadar Diyanet açıkladı! Bu yıl ki 30 günlük fıtır sadakası HESAPLAMA

Merakla beklenen 2024 2025 fitre ne kadar sorusuna Diyanet İşleri Başkanlığı yanıt verdi. 2024 yılı fitre miktarı açıklandı. 4 kişilik fitre ne kadar, 30 günlük fitre ne kadar?
2024 Fitre ne kadar Diyanet açıkladı! Bu yıl ki 30 günlük fıtır sadakası HESAPLAMA

2024 Fitre ne kadar Diyanet açıkladı! Bu yıl ki 30 günlük fıtır sadakası HESAPLAMA - Tüm İslam aleminin büyük bir sevinç ve heyecanla beklemiş olduğu Ramazan ayı için geri sayım hızlanırken gözler fitre rakamlarına çevrilmişti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı fitre miktarını açıkladı. Her sene Din Yüksek Kurulu tarafından yapılan hesaplama ile belirlenen fitre miktarı 2024 yılı için 130 TL olarak belirlendi. Açıklanan rakam hesaplama yaparken kullanılacak en düşük rakam olacak ancak isteyen kişiler maddi durumlarına göre daha yüksek bir tutarda hesaplama yaparak ödeme yapabilecekler.

30 GÜNLÜK FİTRE NE KADAR, BU YILKİ 4 KİŞİLİK FİTRE KAÇ TL?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan açıklama ile fitre miktarı 2024 yılı için 130 TL olarak belirlendi. Hatırlanacağı üzere geride bıraktığımız sene bu rakam 70 liraydı. Yani söz konusu tutara yüzde 85 oranında zam gelmiş oldu.

Söz konusu tutar üzerinden hesaplandığında 4 kişilik bir aile için ödenecek en düşük fitre miktarı 2024 yılı için 520 TL oldu. Bu rakam Ramazan ayına kavuşmanın, oruç tutmanın ve bayrama ulaşmanın sevinci olarak şükür sadakası olarak verilmekte olup tutar en düşük rakam olarak hesaplanmaktadır. Daha fazla geliri olan kişilerin gelirlerine göre daha yüksek ödeme yapmaları önerilir.