2024 Babalar günü ne zaman, Türkiye'de Babalar Günü'ne kaç gün kaldı?

Anneler günü geride kalırken Türkiye'de Babalar Günü kutlamaları için geri sayım başlamıştı. Peki, bu sene babalar günü ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
2024 Babalar günü ne zaman, Türkiye'de Babalar Günü'ne kaç gün kaldı?

Her sene Mayıs ayında kutlanan Anneler günü geride kalırken gözler Babalar Günü'ne çevrilmişti. Ailelerin görünmez kahramanları olarak kabul edilen babalar için her sene Haziran ayında kutlanan babalar günü için geri sayım başladı.

"Annelerin günü olur da babaların günü olmaz mı?" diyenler için 2024 Babalar Günü tarihi açıklandı. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de babalar günü kutlanacak. Peki, babalar günü bu sene hangi tarihe denk gelecek, babalar günü hediyesi olarak ne alınabilir?

BABALAR GÜNÜ İLK NE ZAMAN KUTLANDI, ÇIKIŞ HİKAYESİ NEDİR, NEDEN KUTLANIR?

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda 6 çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

turkiyede-babalar-gunu.jpg

Dünyada babalar günü ilk kez 19 Haziran 1910 tarihinde düzenlenmiştir. 1972 senesinde ise ABD'de resmi tatil ilan edilerek kutlanmaya başlanmıştır.

BABALAR GÜNÜ 2024 TÜRKİYE NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE?

Babalar günü kutlamaları için geri sayım başlarken 2024 yılında bu özel gün Türkiye'de 16 Haziran 2024 tarihinde kutlanacak. Her sene Mayıs ayının ikinci pazarına denk gelen gün Anneler Günü olarak kutlanırken, Haziran ayının üçüncü pazarı ise Babalar Günü olarak kutlanıyor. Bu kapsamda Babalar Günü bu sene 16 Haziran Pazar günü kutlanacak.