2023 YKS başvuruları ne zaman bitiyor?

YKS başvurularının başlaması ile birlikte sınava katılım sağlayacak adaylar son başvuru tarihini merak ediyor. 2023 YKS son başvuru tarihleri ile yatırılması gereken ücretler de merak ediliyor.
2023 YKS başvuruları ne zaman bitiyor?

2023 YKS başvuruları ne zaman bitiyor? - Üniversite kapısını aralamak için hazırlıklarını devam ettiren milyonlarca öğrenci  2023 yılında ter dökecekleri Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvurularını tamamlanmaya çalışıyor. 8 Mart tarihinde alınmaya başlanan YKS başvurularının sona ereceği tarih de merak konusu olmaya devam ederken adayların ödeyecekleri başvuru ücreti de araştırılıyor. 

YKS başvuru süreci devam ederken adaylar başvurularını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirebiliyor. Üniversite sınavına katılım gösterecek olan adaylar "YKS başvuruları ne zaman bitiyor?" sorusuna yanıt ararken merak edilenleri de haberimizde derledik. 

2023 YKS  BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

YKS için hazırlıklarını sürdüren adaylar başvurularını 8 Mart 2023 tarihi saat 12.00'dan itibaren yapmaya başladı. Başvuraların son tarihi ise 23 Mart 2023 saat 23.59 olarak belirlendi. YKS başvuruları 8-23 Mart 2023 tarihleri arasında elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 21.30’dan itibaren ÖSYM'nin ''ais.osym.gov.tr'' internet adresinden ve tercihje bağlı olarak ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığı ile alınmaya başladı. Üniversite sınavı 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak. ÖSYM sınav takvimine göre; TYT 17 Haziran'da, AYT de 18 Haziran'da yapılacak .Yabancı dil testi de 18 Haziran'da gerçekleşecek.

ÖSYM AİS EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

2023 YKS BAŞVURU ÜCRETİ NEDİR?

2023 yılında gerçekleştirilecek olan YKS’ye katılmak isteyen adaylardan sadece Temel Yeterlilik  Testi (TYT) girecek olanlar 115 lira ödeyecekler.

TYT, Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi'nin (YDT) tümüne girmek isteyen adaylar ise her bir sınav için 115 lira ödemek koşuluyla toplamda 345 lira ödemeleri gerekecek. 

YKS BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

  • Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı
  •  Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı
  • Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı
  • Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
  • ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı
  • İş Bankası’nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı
  • Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM
  • Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık
  • ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi üzerinden ödenebilecek.