2023 MSÜ tercihleri için son gün ne zaman, uzatıldı mı?

2023 MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı tercih işlemleri sürecine ilişkin detaylar araştırma konusu olmaya devam ediyor. MSÜ tercihlerinin ne zaman sona ereceği merak edilirken detayları haberimizde derledik.
2023 MSÜ tercihleri için son gün ne zaman, uzatıldı mı?

2023 MSÜ tercihleri için son gün ne zaman, uzatıldı mı? - Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 2023 Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nda tercih sürecine dair pek konu merak konusu oldu. Nisan ayında uygulanan sınavın ardından tercih işlemlerinin sona ermesi beklenirken yapılan son dakika duyurusu ile MSÜ tercihleri uzatıldı. Bunun üzerine ''MSÜ tercihleri için son gün ne zaman?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

MSÜ TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR? 

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) 2023 tercih işlemleri devam ediyor. Nisan ayında uygulanan sınavın ardından tercih işlemlerinin uzatılmasına karar verildi. Yapılan son dakika duyurusu ile MSÜ tercihleri ileri bir tarihe ertelendi. MSÜ Sınav sonuçlarına göre tercih süreci 3 Mayıs'ta başladı. Yapılan açıklamaya göre Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrenci aday tercih işlemleri, son başvuru tarihi olan 29 Mayıs saat 23.59'a kadar uzatıldı. Adaylar, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini, Milli Savunma Bakanlığı tarafından adaylara duyurulan tarihler arasında ''personeltemin.msb.gov.tr'' internet adresi üzerinden 29 Mayıs tarihine kadar yapılabilecek.

MSÜ TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

MSÜ TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihe dair henüz net bir açıklama bulunmasa da geçtiğimiz yıl düzenlenen MSÜ için tercihler 18 Nisan - 13 Mayıs tarihleri arasında alındı. Sonuçlar ise 20 Haziran 2022 tarihinde adaylarla paylaşılmıştı. Buna göre 2023 MSÜ tercih sonuçlarının da haziran ayı ortasında açıklanması bekleniyor. Net açıklama ise MSÜ tarafından ilerleyen günlerde yapılacak.