2023 KPSS son başvuru tarihi ve ücreti nedir?

Kamu kurumlarında çalışmak isteyenler için KPSS başvuru işlemleri devam ediyor. Başvuru süreci devam ederken KPSS lisans başvuru sürecinin ne zaman biteceği de merak ediliyor. Adaylar hem başvuruların sona ereceği tarihi hem de başvuru ücretlerini araştırmaya devam ediyor.
2023 KPSS son başvuru tarihi ve ücreti nedir?

2023 KPSS son başvuru tarihi ve ücreti nedir? - Kamu kurumlarında istihdam edilmek isteyen milyonlarca vatandaş, Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girerek girerek aldıkları puanlar doğrultusunda atanmak istiyor. 2023 yılında gerçekleşecek olan KPSS için başvuruların başlaması ile adaylar başvuruların sona ereceği tarih ile birlikte başvuru ücretini de araştırıyor. 2023 KPSS Lisans sınavı için başvuru işlemleri 16 Mayıs tarihinde başlaması ile birlikte adaylar, ''2023 KPSS başvuruları ne zaman sona erecek, son başvuru tarihi ve başvuru ücreti nedir?'' sorularına yanıt aramaya devam ediyor. KPSS 2023 başvuru ve sınav tarihleri açıklanırken Ölçme, Seçme ve Yerleştime Merkezi'nin (ÖSYM) yaptığı güncel açıklamaları haberimizde derledik.

KPSS SON BAŞVURU TARİHİ NEDİR?

ÖSYM'nin 2023 takviminde yer alan KPSS için sınav ve sınav sonuç tarihleri açıklandı. 2023 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT başvuruları, 16 Mayıs Salı günü başladı ve 29 Mayıs tarihinde sona erecek şekilde açıklandı.

ÖSYM’nin açıklamasına göre KPSS başvuruları ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden gerçekleşecek. Ödemeler başvuru sırasında internet üzerinden yapılabilecek. Başvuru tarihleri arasında''ais.osym.gov.tr/'' sayfasından işlemler tamamlanabilecek. 16 Mayıs'ta başlayan KPSS başvuruları 29 Mayıs'ta sona erecek.

2023 KPSS LİSANS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR? 

2023 KPSS Alan Bilgisi: Her bir oturum için 100 TL

2023 KPSS ÖABT : Her bir oturum için 150 TL

2023 KPSS Lisans : Her bir oturum için 150 TL olarak belirlendi.

KPSS 2023 SINAV TARİHLERİ NEDİR? 

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz'da,

Alan Bilgisi 1. gün oturumları 29 Temmuz'da, 2. gün oturumları 30 Temmuz'da yapılacak.

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 6 Ağustos'ta düzenlenecek.

KPSS sonuçlarının ise 25 Ağustos'ta duyurulacağı bildirildi.