2023 KGM işçi alımı kuraları ne zaman çekilecek, sonuçlar ne zaman açıklanacak?

KGM bünyesinde istihdam edilmek üzere 3 bin işçi alımı gerçekleştirecek. KGM işçi alımı kuraları başvuru yapan adaylar tarafından bekleniyor. Başvurular ise geçtiğimiz günlerde tamamlandı ve kura çekimi süreci bekleniyor. KGM işçi alımı kura tarihleri araştırılıyor.
2023 KGM işçi alımı kuraları ne zaman çekilecek, sonuçlar ne zaman açıklanacak?

2023 KGM işçi alımı kuraları ne zaman çekilecek, sonuçlar ne zaman açıklanacak? - Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) 3 bin işçi alımı için başvuru açmıştı. Başvuru sürecinin geçtiğimiz günlerde tamamlanması ile birlikte kura çekimi beklenmeye başladı. KGM işçi alımı kura tarihleri araştırılırken ''KGM işçi alımı kura çekimi ne zaman, ayın kaçında, ne zaman yapılacak?'' sorusuna yanıt aranıyor. 

KGM İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN? 

KGM işçi alımı kura çekiminin ne zaman yapılacağı başvuru sahipleri tarafından araştırılıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), 3 bin işçi alımı için kura çekilişinin noter huzurunda yapılacağı kaydedilirken başvuru yapan adaylar, KGM işçi alımı kura tarihleri ve sonuçların açıklanacağı tarihi merak ediyorlar. Adayların merak ve heyecanla beklediği KGM işçi alımı kura çekiminin 30-31 Mayıs tarihlerinde yapılacağı bildirildi. 81 il genelinde yapılacak kura çekimlerinin iki güne bölüneceği ve plaka sıralamasına göre illerde kura çekimi yapılacağı bildirildi. Kura çekimi illere göre değişkenlik gösterirken 30 ve 31 Mayıs tarihlerinde yapulacak kuraya ait takvim belli oldu. Bu takvim ise şu şekilde sıralandı;

30 Mayıs tarihinde kura çekimi yapılacak iller; 

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars.

Kura çekilişi saat 10:00’da Adana ili ile başlayarak il trafik koduna göre sıra ile çekilecek olup, en son Kars ili için çekiliş yapılarak tamamlanacak.

31 Mayıs tarihinde kura çekimi yapılacak iller; 

Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Karabük, Osmaniye, Düzce.

Kura çekilişi saat 10:00’da Kastamonu ili ile başlayarak il trafik koduna göre sıra ile çekilecek olup, en son Düzce ili için çekiliş yapılarak tamamlanacak.