2023 ilk cemre ne zaman, nereye düşecek?

Bahar ayının gelmesi için sabırsızlıkla bekleyen vatandaşlar ilk cemrenin hangi tarihte nereye düşeceğine dair sorularına yanıt arıyor.
2023 ilk cemre ne zaman, nereye düşecek?

2023 ilk cemre ne zaman, nereye düşecek? - Bahar ayının müjdecisi olarak bilinen Cemrenin düşme tarihleri araştırma konusu oldu. Mart ayında başlayacak olan bahar mevsimi iple çekilirken pek çok vatandaş da ''Cemre nedir, nereye, ne zaman düşecek?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

CEMRE NEREYE DÜŞER?

Cemre düşme tarihleri son günlerin en çok araştırılan konuları arasında yer alırken kış mevsiminin bitmesine sayılı günler kala yeniden gündeme geldi. Doğanın yeniden yeşermeye başlaması ve baharın müjdecisi Cemrenin ilk olarak hangi tarihte düşeceği belli oldu. Sırasıyla havaya, suya ve en son toprağa düşen cemrenin 2023 yılında hangi tarihlerde düşeceği de belli oldu. Peki; ilk Cemre havaya ne zaman düşecek? İşte yanıtı...

2023 CEMRE DÜŞME TARİHLERİ 

  • İlk cemre havaya 19-20 Şubat tarihlerinde düşecek. 
  • İkinci cemre 26-27 Şubat tarihleri arasında suya düşecek.
  • Üçüncü cemre ise toprağa 5-6 Mart tarihlerinde düşecek ve böylelikle hava ısınacak.

CEMRE NEDİR? 

Cemre, İlkbahar başlangıcında yedişer gün arayla sırasıyla hava, su ve toprakta oluştuğu düşünülen sıcaklık artışını temsil eder. Kor durumunda ateş anlamına gelen cemre için; Mina Vadisi'nde Arafat'tan gelecek taşlarla oluşan yığınlara da "cemre" adı verildiği bilinir. 

Türkiye ve Azerbaycan Türklerinin yaratılışla ilgili eski inançlarına göre ise  Nevruz Bayramından önce, yılın son çarşamba gününde yapılan "Boz ayın dört çarşambası" uygulamasını ifade eden "Cemle" sözcüğü de "Cemre" ile aynı kelimedir.