2023 Bekçi alımı kontenjan bilgileri açıklandı! PA Bekçi alımı başvuru ücreti ne kadar?

Uzun bir süredir beklenen Polis Akademisi Başkanlığı bekçi alımı ilanının detayları belli oldu. 18 Ocak – 3 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak bekçi alımında il sıralaması ve kontenjan bilgileri açıklandı…
2023 Bekçi alımı kontenjan bilgileri açıklandı! PA Bekçi alımı başvuru ücreti ne kadar?

Yeni yılda bekçi alımı ilanını takip edenlere müjdeli haber geldi. Polis Akademisi Başkanlığı bekçi alımı başvuruları 18 Ocak’tan bu yana devam ediyor. Bekçi alımı başvuruları e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin çeşitli illerinde Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı bekçi olarak çalışmak isteyenlerin yoğun talep gösterdiği bekçi alımı detayları belli oldu. 3 Şubat 2023 tarihine kadar devam edecek bekçi alımında 1.250 personel istihdam edilecek.

2023 Bekçi Alımı Başvuruları Başladı

Vatandaşların uzun süredir bekledikleri bekçi alımı ilanı duyuruldu ve başvuru süreci başladı. 1.250 çarşı ve mahalle bekçisi alımı kontenjan bilgileri netleşti. Buna göre İstanbul’da 740, İzmir’de 100, Tekirdağ’da 55 kişi bekçi olarak istihdam edilecek. 2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı başvuru kılavuzunda adayların tüm merak ettiği detaylar yer aldı. Bu kılavuza göre bekçi olmak isteyenler öncelikle bekçilik başvuru ücretini Halkbank ATM, şube veya internet bankacılığı üzerinden hesaba yatırılacak. Bekçi alımı başvuru ücreti ne kadar, bekçi alımı kontenjan sıralaması gibi tüm merak edilenler netlik kazandı.

2023 Bekçi Alımı Başvuru Ücreti Ne Kadar?

İnternet üzerinden en çok araştırılan konular arasında 2023 bekçilik başvurusu nasıl yapılır sorusu geliyor. Son gelişmeleri takip eden adaylar için 2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı başvuru kılavuzu yayımlandı. Bu kapsamda 26 ilde 1.250 kişilik çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacak. İllere göre kaç bekçi istihdam edileceğine dair kontenjan bilgileri açıklandı. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılırken adayların bekçilik sınavı giriş ücretini Halkbank hesabına yatırması gerekiyor. 2023 yılı bekçi alımı başvuru ücreti 680 lira olarak belirlendi.

Bekçi Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı Duyurusu yapıldı. Buna göre 26 ilde 1250 erkek çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacak. Bu alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecek. Bu ilana kadar diğer kaynaklardan gelen bilgilere itibar edilmemesi gerekiyor. Yeni yılda bekçi olarak görev yapmak isteyen adaylar, e-Devlet’te bulunan Aday İşlemleri Sistemi’nde “aday bilgilerini güncelle” butonuna basarak gerekli bilgileri yazmalıdır.

2023 Bekçi Alımı Şehir ve Kontenjan Duyurusu

İstanbul’da 740, İzmir’de 100, Tekürdağ’da 55 kişilik kontenjan ayrılırken Muğla 50, Van 40, Diyarbakır 25 bekçi alımı yapacak. Gaziantep, Edirne, Isparta, Tunceli, Iğdır, Yalova, Ardahan, Mardin illerinde 15 erkek bekçi alınacak. Siirt, Hakkari, Şırnak, Ağrı, Çankırı, Nevşehir, Aksaray, Yozgat, Bitlis, Erzincan ve Kilis’te ise 10 erkek bekçi alımı yapılacağı açıklandı.