2021-2022 Av Sezonu ne zaman başlıyor?

Ülkemizde 2021 – 2022 Av Sezonu belirlendi. Merkez Av Komisyonu (MAK), av döneminde geçerli olmak üzere av usul ve esaslarını belirledi. 11 Ağustos 2021 tarihli 31565 sayılı 1. Mükerrer Resmi Gazetede yayınlanan karara göre, ilimizde av mevsiminin başlayacağı tarih belirlendi.
2021-2022 Av Sezonu ne zaman başlıyor?

Konu ile ilgili Uşak Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü (Uşak DKMP) tarafından yapılan açıklamaya göre; ilimizde yeni av sezonu 21 Ağustos 2021 tarihinde bıldırcın, üveyik, ala karga, küçük karga, ekin kargası, leş kargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlıyor.

Alınan karar uyarınca, Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi ve idari tatillerde av yapılabilecek. Ayrıca, ilave olarak yaban domuz avı Salı günleri de yapılabilecek.

Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için avcılık belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretlerini il şube müdürlüklerinin döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmaları gerekiyor.

Avcılar, Avlak Yönetim Bilgi Sisteminden (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulamasından (AVA)  ve 0850 888 06 06 çağrı merkezinden gerekli izin aldıktan sonra genel ve devlet avlaklarında avlanabilecekler.

Uşak DKMP Şube Müdürlüğü açıklamasında; Avcılar; Merkez Av Komisyonunun Resmi Gazetede yayınlanan 20 sayılı kararında yer alan diğer avlanma esas ve usullerine uymaları zorunlu olduğunu hatırlatarak; diğer şartların iliği Resmi Gazete ’de belirtildiğini açıkladı.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler