1999 depreminde doğdu, 2023 depreminde öldü!

Kahramanmaraş merkezli deprem Gaziantep, Hatay, Diyarbakır, Adana ve 10 ili de etkilerken Gaziantep'te yıkılan bir binanın enkazında kalan Osman Enes Baştürk enkaz altında can verdi.
1999 depreminde doğdu, 2023 depreminde öldü!

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem çevre 10 ilde büyük bir yıkımı beraberinde getirirken binlerce vatandaş enkaz altında kaldı. Enkaz altında kalarak hayatlarını kaybeden vatandaşların sayısı git gide yükselmeye devam ederken depremde acı bir tesadüf gündem oldu. Türkiye'yi derinden sarsan ve yaralayan deprem milyonlarca kişiyi acı ve yas içinde bırakırken Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği illerden birisi de Gaziantep oldu. Gaziantep'de meydana gelen depremde enkaz altında hayatını kaybeden Osman Enes Baştürk hakkında acı bir tesadüf fark edildi. 

BİR DEPREM GÜLDÜRDÜ BİR DEPREM AĞLATTI!

Kahramanmaraş merkezli deprem Gaziantep, Hatay, Diyarbakır, Adana ve 10 ili de etkilerken Gaziantep'te yıkılan bir binanın enkazında kalan Osman Enes Baştürk enkaz altında can verdi. Baştürk hakkında acı bir tesadüf ortaya çıktı. Osman Enes Baştürk'ün 1999 yılında gerçekleşen depremde dünyaya geldiği öğrenildi. Gaziantep'de 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen Gölcük depreminde hayata gözlerini açan Osman Enes Baştürk 2023 Kahramanmaraş merkezli depremle hayata gözlerini  yumdu. 

Kahramanmaraş merkezli, 11 ili etkileyen depremde Nurdağı ilçesindeki evlerinin enkazı altında kalarak hayatını kaybeden Osman Enes Baştürk bir depremle doğarken bir depremle hayatını kaybetti. 24 Yaşındaki Baştürk hakkında ortaya çıkan acı gerçek görenleri gözyaşlarına boğdu. Deprem sırasında kardeşini korumak için üzerine kapanan Osman Enes Baştürk'ün üzerine duvarın öktüğü ve kardeşini korumak isterken hayatını kaybettiği öğrenildi. Baştürk'ün acı tesadüfünü anne Asiye Baştürk anlattı. 

KARDEŞİNE SİPER OLDU!

24 Yaşındaki oğlunu kaybeden acılı anne deprem sarsıntısıyla eşini duvar dibine ittiğini belirtirken çocuklarının yanına koştuğu sırada üzerine duvarın devrildiğini dile getirdi. Deprem anında büyük oğlu ve küçük oğlunun aynı odada yattığını belirten anne Asiye "Oğlum Osman Enes, 1999 yılında meydana gelen Gölcük depremi sırasında Gaziantep'te doğdu. 2023'te Nurdağı'nda depremde hayatını kaybetti. Yiğit ve dağ gibiydi, aslan parçasıydı oğlum. Oğlumu dağlar taşlar deviremezdi. Öyle pehlivan gibiydi. Kuldan gelmedi, Allah'tan geldi." dedi.

Oğlunu Gölcük depreminde dünyaya getiren ve Kahramanmaraş depreminda kaybeden anne Asiye "Osman Enes güçlü, kardeşini kurtarır dedim. Oğlum kardeşine kendisini siper etmiş ama kendisini kurtaramamış. Elini omzuna atmış. Küçük oğlum enkazın altından çıktı ama o çıkamadı. Osman Enes doğduğu gece ameliyattan çıktığımda hastanede jeneratörler çalışıyordu, 'Bunlar niye çalışıyor?' diye sorduğumda 'İstanbul'da deprem olmuş.' demişlerdi. O depremde doğdu, bu depremde hayatını kaybetti. İçim yanıyor." dedi.