18 yaşından büyükler dikkat! İŞKUR 14 farklı ilde TYP personel alımı yapacak! Başvurular sona eriyor!

İŞKUR tarafından yayımlanan son ilanlara göre 14 farklı ilde binlerce TYP personelinin alınacağı duyuruldu. Şartlar belli oldu.
18 yaşından büyükler dikkat! İŞKUR 14 farklı ilde TYP personel alımı yapacak! Başvurular sona eriyor!

İş arayan yüzlerce kişi tarafından merak konusu haline gelen İŞKUR TYP personel alım ilanına göre yayımlanan son ilanlara göre 14 farklı ilde binlerce personel alımlarının gerçekleştirileceği öğrenildi. Bu alımlar için gerekli olan başvuru şartları ve detayları merak konusu olurken, başvurular için de kısa bir sürenin bulunduğu ifade edidli. Kısa süreli olarak gerçekleştirilen bu alımlarda 6 ay ile 9 ay arasında değişmek üzere kişilerin verilen bu kadrolarda çalışabilecekleri açıklandı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ve de Valiliklerce duyurulan ilanlara göre kurumlara TYP personel alımının yapılacağı öğrenildi. Başvuru ve kura yöntemi ile personel alımlarının gerçekleştirildiğinin bilinmesinin yanı sıra başvuru yapacak olan kişilerin de sağlaması gereken başvuru şartları da merak edildi. 

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU! 

Kamu kurumları tarafından gerçekleştirilen bu personel alım ilanına göre kişilerin sağlaması gereken başvuru şartları şu şekilde verildi; 

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kuruma kayıtlı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç).

Tüm bunlar ile birlikte hangi tarihe kadar başvuru yapılabileceği ve başvuru şartlarının da neler olduğu gibi konular da merak edildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamalara göre tüm şartlar ve detaylar ilan ile birlikte verildi. 

14 İLDE İŞKUR TYP PERSONEL ALIMI YAPILACAK! 

Yapılan açıklamaya göre kişilerin alımlarının gerçekleştirileceği TYP personel alımları ve son başvuru tarihleri şu şekilde verildi; 

Kişilerin yukarıda verilen TYP personel alımları için İŞKUR üzerinden giriş yaparak burada solda bulunan kodlar sayesinde ilanlara ulaşılarak kişilerin kendi illerine göre başvurularını tamamlayabilecekleri ifade edildi. Konu hakkında detaylar ve gelişmeler belli oldu.