'15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri bugün başlıyor

Uşak Valiliği, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' kapsamında bir dizi etkinlik düzenleneceğini duyurdu ve programı açıkladı..
'15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri bugün başlıyor

Buna göre, 15 Temmuz Darbe teşebbüsünün, milletin demokrasisine sahip çıkması şuuru ile yine milletçe engellendiğinden hareket ederek, bu şuurun canlı tutulması amacıyla ilimizde de Cumhurbaşkanlığının talimatları ve himayeleri ile 13-18 Temmuz 2022 tarihleri arasında '15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü', ilimizde çeşitli etkinliklere kutlanacak.

Program kapsamında, 13 Temmuz Çarşamba Günü (Bugün) saat:12.30’da ilimize tüm camilerinde şehitlerimiz için Kur’an okunarak, dua edilecek.

14 Temmuz Perşembe (Yarın) günü saat 19.00’ da Şehit ve Gazi aileleri için akşam yemeği düzenleniyor.

15 Temmuz Cuma günü ise Garnizon Komutanlığı şehitliğinde saat 10.00’da şehit kabirleri ziyaret edilecek, Kuran-ı Kerim okunarak, karanfil bırakılacak.

Saat 11.00’de Marmaris’te şehit olan Uşaklı Polis Mehmet Çetin’in Yoncalı Köyü’nde bulunan kabri ziyaret edilecek ve burada da Kur’an-ı Kerim okunacak.

Saat 13.30’da Öğle namazına müteakip Yücetepe Camisinde şehitlerin ruhuna mevlit okunması

Saat 20.00’de Uşak Belediyesi eski binası önünden 15 Temmuz Şehitleri Meydanı (Atatürk Anıtı) arasında Milli Birlik Yürüyüşü düzenleniyor.

Saat 20.30’da Tiritoğlu Parkı’nda 15 Temmuz konulu bir Resim sergisi düzenleniyor.

Saat 21.00’den itibaren ’15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda düzenlenen programa geçiliyor.

Buradaki ana program; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlıyor. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve protokol konuşmalarının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sinevizyondan konuşması tüm Türkiye ile aynı anda yayınlanması bekleniyor.

Saat 00.13’de Tüm camilerde eş zamanlı olarak sala veriliyor. Saat 00.30’da başlayan ‘Demokrasi Nöbetinin’ de 16 Temmuz Cumartesi sabah ezanına kadar süreceği açıklandı.

BU yılki; '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinliklerinin 18 Temmuz Pazartesi günü Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde; 15 Temmuz konulu resim sergisi ve saat 14.00’de düzenlenecek 15 Temmuz konulu bir konferansla son bulacağı belirtildi.