15 Şubat 2024 güncel benzin ve motorin fiyatlarında son durum

15 Şubat akaryakıt fiyatları sürücülerin en sık araştırdığı konuların başında geliyor. Brent petrol ve döviz fiyatlarındaki anlık değişim akaryakıt fiyatlarına zam ya da indirim olarak yansıyor. 15 Şubat 2024 güncel benzin ve motorin fiyatları..
15 Şubat 2024 güncel benzin ve motorin fiyatlarında son durum

Yılbaşından bu yana peş peşe gelen zamlar sürücülerin hem belini hem de cebini zorlamaya devam ediyor. Küresel petrol fiyatlarının yanı sıra dolar ve TL’de yaşanan dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarındaki grafiği değiştirmeye devam ediyor.

Bunun üzerine araç sahipleri akaryakıt istasyonlarına gitmeden önce güncel akaryakıt fiyatlarını yakından takip ediyor. 15 Şubat akaryakıt fiyatlarındaki son durum ve detaylar şu şekilde:

15 ŞUBAT AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 41,08 TL

Motorin fiyatı: 44,25 TL

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 41,17 TL

Motorin fiyatı: 44,32 TL

Ankara

Benzin fiyatı: 41,86 TL

Motorin fiyatı: 45,06 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 42,09 TL

Motorin fiyatı: 45,28 TL

BENZİN FİYATLARINA ZAM GELDİ

Aktarılan son habere göre benzin fiyatlarına gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1,79 TL’lik bir artış gelmişti. Bir diğer zam da motorine 2,56 TL olarak yapılmıştı. Yapılan zamlar vatandaşların tepkisine neden olurken, İstanbul’da ortalama olarak benzinin litresi 42 TL, motorinin litresi ise 44 TL civarından satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Yapılan zamlar sonrasında vatandaşlar akaryakıt fiyatlarının nasıl hesaplandığını merak ediyor. Benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, gümrüksüz rafineri fiyatları dikkate alınıyor. Bu fiyatlara ÖTV ve EPFK payı ekleniyor ve KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.