104 Emekli Amiralin Bildirisine İlişkin Yeni Detaylar

104 emekli amiralin yayınlamış oldukları bildiriyle ilişkin detaylar ortaya çıkmaya devam ederken, amirallere 3 kritik soru sorulması bekleniyor.
104 Emekli Amiralin Bildirisine İlişkin Yeni Detaylar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürütmüş olduğu 104 emekli amiralin açıklamalarına dair soruşturmanın detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. Savcılık tarafından gözaltına alınan emekli amirallerin bildirinin hazırlanmasında, bazı kişilere ulaştırılmasında ve imzalatılmasında aktif olarak rol oynadıkları belirtilmektedir. Bununla birlikte amirallere soruşturma kapsamında sorulacak olan üç kritik soruya da ulaşıldı. Gözaltında olan amirallere bildiri hazırlandığında bu bildirinin hazırlandığı gün ve saatten haberdar olup olmadıklarına yönelik sorular sorulacak.

Emekli amirallerin yayınladığı bildiriye ilişkin soruşturma, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Veysel Kaçmaz tarafından yürütülmektedir. Bildiriyi hazırlayan, bildiride adı geçen ve bildirinin imzalanmasında aktif olarak rol oynayan kişiler savcılık tarafından hızlı bir şekilde tespit edildi. Savcılık tarafından gözaltına alınmış olan şüphelilerle ilgili delillerde toplandı. Bu kişilerin evleri arandı ve eşyaları inceleme altına alındı. Aynı zamanda bu amirallerin hem yurt içi hem de yurt dışı bağlantılarının olup olmadığı da yapılan araştırmalar arasında yer almaktadır. Savcılık konuyla ilgili araştırmalarını titizlikle sürdürmektedir.

Soruşturmada 3 Kritik Soru Sorulacak

104 emekli amiral tarafından yayınlanan Mondros Bildirisine tepkiler çığ gibi büyüyor. Konuyla ilgili hem iktidar hem de muhalefet cephesinden peş peşe cevaplar gelirken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyu titizlikle yürütmektedir. Ankara, Kocaeli ve İstanbul’dan gözaltına alınan amiraller Ankara terörle mücadele şubesine hızlı bir şekilde getirildi. Bununla birlikte ilk etapta amiraller için 4 gün gözaltı süresi verildi.

Soruşturmanın gidişatı açısından önemli olan sorularda amirallere sorulacak. 3 kritik sorunun sorulması bekleniyor. Bildiriye imza atmış olan emekli amirallere birçok soru sorulacak. Bunlardan biri bildirinin hazırlanma sürecinden amirallerin haberdar olup olmadığıdır. İkincisi bildirinin son içeriğinden ne kadar haberdar olduklarıdır. Üçüncüsü de amirallerin bildirinin yayınlanmış olduğu gün ve saatten haberdar olup olmadıklarıdır. Bu üç soru, soruşturmanın gidişatı açısından son derece önemlidir. Emekli amiraller, devletin güvenliğine karşı suç işledikleri gerekçesiyle gözaltına alınmışlardır. 104 emekli amiral hakkında gözaltı süresi devam ediyor.