1 Nisan Pazartesi okullar, bankalar, kargolar, hastaneler, eczaneler açık mı?

Türkiye 31 Mart yerel seçim kadar seçim sonrası bankaların, kargoların ve hastanelerin açık olup olmadığını merak ediyor. Geçtiğimiz günlerde MEB tarafından yapılan açıklamada seçim sebebi ile okulların 1 Nisan tatil edileceği açıklanmıştı.
1 Nisan Pazartesi okullar, bankalar, kargolar, hastaneler, eczaneler açık mı?

31 Mart Pazar yerel seçim sonrasında 1 Nisan Pazartesi günü tatil olup olmayan yerler vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Seçimde binlerce kişi okullarda görev alacak. 17.00’de sona erecek olan oy verme işlemi sonrasında oy sayım işlemi başlayacak.

1 NİSAN RESMİ TATİL Mİ?

Seçimlerde görev alacak pek çok kişi de bu noktada seçimden sonraki gün tatil olup olmayacağını araştırıyor. 1 Nisan resmi tatil mi oldu? Seçimden sonra hastaneler, eczaneler ve kargolar açık mı? İşte merak edilenler..

Yerel seçimde binlerce kişi sandık başında görev alacak, milyonlar oy kullanacak. Sandık görevlilerinin gece geç saatlere kadar görevli olacağı tahmin ediliyor. 1 Nisan tarihinde okullar, bankalar, kargolar, eczaneler ve noterler gibi toplu kullanım alanları açık olacak mı?

OKULLAR TATİL EDİLDİ

MEB’in konuya ilişkin valiliklere gönderdiği yazıda şu ifadeler yer aldı:

“Eğitim kurumları, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde asıl işlevlerinden farklı olarak seçmenlerin oy kullanmalarına imkan verecek şekilde hazırlanmaktadır.

Seçimlerin özelliği nedeniyle oyların sayım işlemi akşam geç saatlerde bitmekte, bu durum da eğitim kurumlarının aynı gün içerisinde eğitim öğretime hazır hale getirilmesini engellemektedir.

Bu nedenle Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumları, eğitim öğretime hazır hale getirilmeleri bakımından 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edilmiştir”

1 Nisan için tüm okullar tatil edilecek. Bunun yanı sıra sandık başında görevli olacak kamu personelleri de 1 günlük idari izinli sayılacak. Bunun yanı sıra 1 Nisan 2024 Pazartesi günü resmi tatil ilan edilmedi. Bunun yanı sıra 1 Nisan tarihinde bankalar, kargolar, eczane ve hastane gibi pek çok işyeri hizmet vermeye devam edecek.