1 milyon 300 bin battaniye Uşak'tan deprem bölgelerine gönderildi

Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde yıkıma neden olurken ilk andan itibaren yardım elini uzatan Uşak'tan bir haber daha geldi. Bu zamana kadar depremzedelerin ısınma ihtiyaçlarını gidermek için battaniye gönderimine devam eden Uşak, gönderilen battaniye sayısını açıkladı.
1 milyon 300 bin battaniye Uşak'tan deprem bölgelerine gönderildi

1 milyon 300 bin battaniye Uşak'tan deprem bölgelerine gönderildi - 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler ülke gündemini değiştirdi. Binlerce evin yıkıldığı 11 kentte barınma, ısınma gibi temel ihtiyaçlar ortaya çıkarken ülkemizin dört bir yanından vatandaşlar depremzedeler için seferber oldu. Depremin ilk anından itibaren harekete geçen Uşaklılar gibi devlete bağlı olan kurumlarda yardım için kollarını sıvadı. Uşak Valisi Turan Ergün, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler ardından bölgeye 1 milyon 302 bin battaniye gönderildiğini açıkladı.

UŞAK VALİSİ AÇIKLADI

Uşak Valisi Turan Ergün, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler ardından 22 günlük süreçte bölgeye gönderilen yardımlara ilişkin sayısal verileri paylaştı. Vali Ergün’e toplantıda Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, İl Jandarma Komutanı Fahri Semiz ve bazı kurum temsilcileri de eşlik etti. Hem arama ve kurtarma hem de ayrı branşlarda olmaz üzere bin 944 personelin deprem bölgesine gittiğini ifade eden Vali Turan Ergün, arama kurtarma ekiplerinden bazılarının geri döndüğünü şuanda ise 593 personelin aktif olarak deprem bölgesinde olduğunu belirtti.

UŞAK'TAN DEPREM BÖLGELERİNE REKOR BATTANİYE SEVKİYATI

Uşak Valisi Ergün, deprem bölgelerine 205 adet ayrı ebatlarda iş makinasının gönderildiğini de sözlerine ekleyerek battaniye sevkiyatına değindi. Deprem bölgesinde havaların da soğuk olması nedeniyle en önemli ihtiyacın battaniye olduğunu ve deprem bölgesinin bu sıkıntısını Uşak’ın yüzünün akıyla giderdiğini söyledi.  Vali Ergün, bu zamana kadar Uşak ili menşeinle çıkan battaniye sayısı 1 milyon 341 bin 768 adet battaniyenin 299 tır ve 3 uçakla gönderildiğini kaydetti. 1 milyon 302 bin 277 gıda ve yardım malzemesinin de deprem bölgesine ulaştığını söyleyen Vali Ergün, kente 7 bin 14 depremzede vatandaşın Uşak’a geldiğini belirtti. 

İlgili Haberler