1 Mayıs bankalar açık mı? 1 Mayıs’ta bankalar çalışıyor mu?

1 Mayıs resmi tatil sebebiyle en sık araştırılan konular arasında bankaların çalışma saati bulunuyor. 1 Mayıs bankalar açık mı 1 Mayıs'ta bankalar çalışıyor mu? sorusu merak konusu oldu. 1 Mayıs işçi bayramı sebebi ile bankaların çalışma saati değişti mi?
1 Mayıs bankalar açık mı? 1 Mayıs’ta bankalar çalışıyor mu?

1 Mayıs İşçi Bayramı 2024 resmi tatil sebebi ile çalışanların ve vatandaşların en sık araştırdığı konular arasında yerini alıyor. Bu yıl Çarşamba gününe denk gelen 1 Mayıs işçi bayramı sebebi ile bankaların çalışma durumu merak ediliyor. 1 Mayıs işçi bayramı sebebi ile bankalar nasıl çalışıyor?

1 MAYIS RESMİ TATİ Mİ?

2024 resmi tatiller içerisinde 1 Mayıs resmi tatil olarak yer alıyor. Türkiye geneli resmi tatil olarak kutlanması sebebi ile 1 Mayıs tatil olduğu için bankalar da kapalı olacak. Bu sebeple bankalar 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün boyunca hizmet vermeyecek.

1 MAYIS EFT HAVALE YAPILACAK MI?

1 Mayıs resmi tatil olmasının yanı sıra EFT ve havale işlemleri de eksiksiz bir şekilde yapılabilecek. FAST özelliğini kullanan bankalar aracılığı ile para gönderme ve yatırma işlemleri de yapılabilecek.

1 MAYIS SONRASI RESMİ TATİLLER

1 Mayıs Çarşamba gününe denk gelen İşçi Bayramı sonrasındaki resmi tatiller şu şekilde:

  • 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
  • 15 Haziran Kurban Bayramı
  • 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
  • 30 Ağustos Zafer Bayramı
  • 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

1 MAYIS NERELER KAPALI OLACAK?

1 Mayıs resmi tatilde sadece banka şubeleri değil, aynı zamanda tüm kamu kurumları da kapalı olacak. Aile hekimleri, sağlık ocakları ve hastanelerin sadece acil kısımları hizmet verecek. Diğer yandan kargolar, noterler, PTT’ler ve tüm kamu kurumları kapalı olacak. Özel sektörde ise genel olarak çalışma devam edecek.

1 Mayıs resmi tatilinin sona ermesinden sonra 2 Mayıs Perşembe günü kamu kurumları ve diğer kurumlar normal zamandaki çalışma düzenine geri dönecekler.