1 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında bunları yapmak yasak!

Uşak İli Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, Uşak Valisi Funda Kocabıyık başkanlığında toplandı.
1 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında bunları yapmak yasak!

Toplantı öncesi konuşan Vali Funda Kocabıyık; Yeryüzündeki yaşamın sürekliliği açısından ormanların hayli önemi olduğunu ifade ederek ormanların korunması ve geliştirilmesi için tüm toplumun sorumluluğunun olduğunu kaydetti.

Vali Funda Kocabıyık konuşmasına şöyle devam etti, “Orman yangınlarının büyük bir bölümü ihmalden kaynaklanmaktadır. Havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınlarının oluşması için elverişli zamanlar da başlamış oluyor. Bunun için ciddi bir orman varlığına sahip ilimizdeki olası yangın durumlarını ve bu yangınlara müdahalede farklı kurum ve kuruluşların sunacağı somut katkılar ile eşgüdümün nasıl sağlanacağı noktasında fikir alışverişinde bulunmak ve kararlar almak üzere bir araya geldik. Sıcaklıkların çok fazla artmadan ve yangın mevsimi başlamadan önce ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızın olası yangın durumlarına nasıl katkılar sunacaklarının ve hangi görevleri icra edeceklerinin belirlenmesi büyük önem taşımaktadır. Bu yıl ormanlarımızda herhangi bir yangın olmaksızın yaz aylarının geçmesini temenni ediyorum”dedi

Vali Funda Kocabıyık’ın konuşmansın ardından Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu’nun sunumu ile devam eden toplantı sonunda ormanlık alana 500 metre mesafede havai fişek atılması, dilek feneri gibi havada uzun mesafeler uçabilen ve düştüğü yeri yakma özelliğine sahip nesnelerin satışı ve kullanımı 1 Haziran-31 Ekim 2019 tarihlerinde yasaklandı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Funda Kocabıyık’ın yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Vali Yardımcıları Ömer Kalaylı ve Adem Uslan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yalçın Baysal, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu daire müdürleri ve komisyon üyeleri katıldı.