Ziraat Bankası'ndan satılık 2 katlı müstakil ev! 42.000 TL peşinat ve 120 ay taksitle!

Ziraat Bankası tarafından uygun fiyatla ev satışları başladı. 2 katlı müstakil ev için 420.000 TL fiyat belirlendi.
Ziraat Bankası'ndan satılık 2 katlı müstakil ev! 42.000 TL peşinat ve 120 ay taksitle!

Türkiye'de ev satın almanın maliyeti oldukça yükselirken insanlar ucuz fiyatlı evlere dair arayışlarını sürdürüyorlar. Emlak piyasasında bugünlerde en kötü ev için bile ucuz ev tanımlaması yapılamıyor. TOKİ ise deprem konutları ile meşgul olduğu için yeni sosyal konut projelerini devreye alamıyor. Elde ise kalan sadece bankalardan satışı yapılan ikinci el evler oluyor.

BANKALARIN EV SATIŞ SİSTEMİ!

Bankaların ana faaliyet alanları ev alıp satmak değil. Bazı bankaların ek olarak gayrimenkul şirketleri bulunuyor. Ancak ucuz evler bu şirketler üzerinden satılmıyor. Bankaların ucuz ev satış sistemi tamamen kredi politikalarından kaynaklanıyor. Banka müşteriye özellikle konut kredisi verdiğinde karşılığında ipotek talep ediyor. Müşteri krediye güvence olarak evini bankaya ipotek ettiriyor. Kredi borcu ödenmediğinde ise banka bu ipotek hakkını kullanıp yasal sürecin ardından evin mülkiyetini alıyor. Bu sırada müşterinin kredi borcu da kapanmış oluyor.

Banka kredi zararı ediyor ve karşılığında bir ev sahibi oluyor. Ancak bankalar için önemli olan kredi zararlarının en düşük seviyeye çekilmesi oluyor. Bunun için de mülkiyeti alınan evlerin satılıp nakit dönüşümünün yapılması ve kredi zararından düşülmesi gerekiyor. Bu da acil şekilde satışla mümkün oluyor. Bir de satışların ihale sistemi ile yapılıyor olması ile çok uygun bir fiyat belirlenerek evler ucuz fiyatla satışa çıkarılıyor.

Bankanın satışa çıkardığı evin ucuz fiyatlı olması ucuz fiyata satılmasının garantisi anlamına olmuyor. İhale süre3cinde bu fiyatın yükselme ihtimali bulunuyor. Eğer çok fazla teklif olmazsa bu evler ucuz fiyata satılabiliyor. Ancak teklif sayısı arttıkça fiyat da artacağı için ucuz ev hayal olabiliyor. Burada kritik olan bir eve ne kadar az teklif gelirse fiyatın o kadar düşük olacağıdır.

ZİRAAT BANKASI'NDAN SATILIK MÜSTAKİL EV!

ziraat-bankasi-satilik-ev.jpg

Ziraat Bankası tarafından Afyonkarahisar Merkez'de müstakil bir ev satışa çıkarıldı. Bu evi satın alan hem evi hem de evin arsasına sahip oluyor. 255 metrekare büyüklükte ev için 420.000 TL fiyat açıklandı. Bu evin konut kredisine uygun olduğu da açıklandı.

Ziraat Bankası'nın satışa çıkarmış olduğu ev 42.000 TL peşinat ve geri kalanı 120 ay vadeli konut kredisi şeklinde taksitler halinde satın alınabiliyor. Bahsi geçen ev için henüz bir teklif olmaması ise ayrına bir avantaj olarak değerlendiriliyor.