Ziraat Bankası ve TOKİ faizsiz konut kredisi başvurusu başladı! 5.433 TL taksitle sıfır faizli kredi

Ev sahibi olmakta artık iyice zorlanan vatandaşlara yönelik yeni destek paketleri açıklanırken bunlardan birini de Ziraat Bankası duyurdu. Ziraat Bankası ve TOKİ faizsiz konut kredisi kampanyası için başvuru koşulları duyuruldu.
Ziraat Bankası ve TOKİ faizsiz konut kredisi başvurusu başladı! 5.433 TL taksitle sıfır faizli kredi

Ziraat Bankası ve TOKİ faizsiz konut kredisi başvurusu başladı! 5.433 TL taksitle sıfır faizli kredi - Konut sahibi olmak yükselen ev fiyatları sonrasında zorlaşırken bu yükselişe kredi faiz oranlarının da dahil olması ile imkansız hale gelmişti. Vatandaşlar ev sahibi olmak için alternatif çözümler aramaya devam ederken kamu bankaları yakın takip altına alınmıştı.

Özellikle de destek kredileri ile her daim vatandaşın kara gün dostu olarak kabul edilen Ziraat Bankası bu kredi paketleri ile öne çıkmayı başarırken TOKİ ile ortak verilen faizsiz konut kredisi araştırmalara konu oldu. Peki, faizsiz konut kredisi limiti 2024 ne kadar, kaç TL, kimlere veriliyor, başvuru şartları neler?

ZİRAAT BANKASI - TOKİ FAİZSİZ KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türkiye'de pek çok destek kredisi verilmekte olup bu destek kredilerinden biri de TOKİ faizsiz konut kredisi paketidir. Kredi paketinden sadece Şehit Ailelerine, Terör Malulleri ile Dul ve Yetimleri yararlanabilmektedir. İlk olarak 1985 senesinde başlayan uygulama zamanla geliştirilmiş, ardından TOKİ bünyesine dahil edilerek hem kapsamı genişletilmiş hem de limiti arttırılmıştır. Her sene ödenen faizsiz konut kredisi limiti yükseltilerek yeniden belirlenmektedir.

toki-kredisi.jpg

TOKİ FAİZSİZ KONUT KREDİSİ 2024 LİMİTİ NE KADAR?

Söz konusu rakam her sene güncellenmekte olup 2023 senesi için ödenen 396 bin liralık rakam enflasyon oranları üzerinden yeniden hesaplanarak 2024 yılı için 652 bin liraya çıkartıldı. 120 ay vadeli olarak verilen krediden yararlanan şehit yakınları ve hak sahipleri bu sayede alacakları ev için bankadan aylık 5.433 TL taksitle sıfır faizli konut kredisi çekebilecekler.

Konut kredisi başvurusu hak sahibi olduklarını gösterir SGK'dan almış oldukları belge ve satın almak istedikleri konutun tapusu ile Ziraat Bankası şubeleri üzerinden yapılabilecek. Banka kredi kullandırım işlemlerini tamamlayarak sıfır faizli konut kredisi verecek. Şehit kredisi ile yeni konut alınabileceği gibi, geriye dönük 1 seneye kadar alınmış tapular için de kredi talep edilebilecek.