Ziraat Bankası ve Halkbank açıklama yaptı! Hesaplarınızı kontrol edin 500 TL yatmış olabilir

Türkiye'de Ziraat Bankası ve Halkbank tarafından gelen açıklamalar doğrultusunda TOKİ sosyal konut başvuruları için duyurular yapıldı.
Ziraat Bankası ve Halkbank açıklama yaptı! Hesaplarınızı kontrol edin 500 TL yatmış olabilir

Ziraat Bankası ve Halkbank açıklama yaptı! Hesaplarınızı kontrol edin 500 TL yatmış olabilir - Türkiye'de Ziraat Bankası ve Halkbank tarafından gelen açıklamalar doğrultusunda TOKİ sosyal konut başvuruları için duyurular yapıldı. Buna göre ise kura çekimleri tamamlanan sosyal konutta başvuruları kabul olmayan ve kurada ismi çıkmayan kişilere de başvuru ücret iadeleri geri yatırılmaya başlanırken bu süreçte bankalar tarafından gelen açıklamalarda da yatırılan başvuru ücretleri geri iade alınabilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine başvuru sayısı 8 milyonu geçmişti. Buna göre ise başvuruların yarısından azı da reddedilirken kura çekimleri ise resmen başlamıştı. Kurada ismi çıkmayan ve başvuruları da reddedilen kişiler için başvuru ücreti için yatırmış oldukları 500 TL ödemeler de geri iade edilmeye başlandı.

TOKİ'DEN RED ALANLAR DİKKAT

TOKİ 81 il 250 bin sosyal konut ve arsa projelerinde başvuru şartlarını sağlamayan ve reddedilen kişilerin ücretleri geri hesaplarına iade edilecek. Vatandaşların başvuruları ikamet, gelir ve diğer şartlara uymazken bu süreçte kurada da isimleri çıkmamış olabilir. Her bölgede farklı bankaya yatırılan bu ödemeler Ziraat Bankası ve Halkbank'tan hangisine yatırdıysanız oradan geri iade edilecek. 

KURADA İSMİ ÇIKMAYANLAR

TOKİ sosyal konut kura kura çekimlerinin tamamlanması sonrasında kurada ismi çıkmayan vatandaşlar da yatırmış oldukları başvuru ücretlerini geri hesaplarına alabilecek.

TOKİ BAŞVURU İADESİ NASIL ALINIR?

TOKİ kura çekilişlerine katılım sağlayan kişilerin arasında gerçekleştirilen bu kura çekimi ile birlikte ev sahibi olmaya hak kazanan kişilerin de büyük sevinç yaşarken bu süreçte kurada adı çıkmayan kişilerin de başvuru parası olan ödemiş oldukları tutarları nasıl iade alacakları da araştırılıyor. 

Buna göre ise başvuru iadeleri Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden yapılacak. Kurada ismi çıkmayan kişilere 5 iş günü içerisinde başvurusu reddedilen kişiler ise banka şubelerine giderek ödemelerini hesaplarına alabilecek.