Ziraat Bankası'ndan dev kampanya! 6 ay geri ödemesiz temel ihtiyaç kredisi başladı

Türkiye'de kamu bankaları tarafından temel ihtiyaç kredisi kampanyaları gelmeye başladı.
Ziraat Bankası'ndan dev kampanya! 6 ay geri ödemesiz temel ihtiyaç kredisi başladı

Ziraat Bankası'ndan dev kampanya! 6 ay geri ödemesiz temel ihtiyaç kredisi başladı - Türkiye'de kamu bankaları tarafından temel ihtiyaç kredisi kampanyaları gelmeye başladı. Ülke genelinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklama gelirken bu süreçte bankaların depremzedelere ilişkin yaptıkları yardım ve desteklere dair kampanyalar paylaşıldı.

Deprem bölgelerinde birçok banka vermiş olduğu kredi ve kredi kartı gibi borçları temizlemeye başlarken 6 ay geri ödemesiz temel ihtiyaç kredisine dair detaylar da gündemde geniş yankı uyandırdı.

KREDİ VE KREDİ KARTI BORÇLARI SİLİNİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, "Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için kredi kartı taksit sürelerini iki katına çıkardık. Ertelenen tüketici ve taşıt kredilerinde vade sınırları dikkate alınmayacak. Bankalarımız daha önce açıkladığımız 50 milyar liralık dayanışma paketine yaptıkları katkının yanında deprem bölgesi için ilave destekler veriyor. Türkiye Tek Yürek Kampanyasına Merkez Bankamız malum 30 milyar lira, Ziraat Bankamız 20 milyar lira, Vakıflar Bankamız 12 milyar lira, Halk Bankamız 7 milyar lira, Ziraat, Vakıf ve Emlak Katılım şirketlerimiz 1’er milyar lira olmak üzere toplamda 72 milyar lirayla katkıda bulundu. Ağır hasar gören il ve ilçelerimizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın kredi borçları otomatik olarak 6 ay, bölgedeki diğer yerlerde ise talebe bağlı olarak 1 ay erteleniyor. Depremde zarar gören vatandaşlarımızın tamamı talebi halinde 6 aylık ertelemeden yararlanabiliyor. Kamu bankalarımız depremde vefat eden vatandaşlarımızın kredi borçlarını siliyor. İş yerleri ve işletmeleri zarar gören 150 bin esnafımızın Halk Bankası’ndan kullandıkları Hazine destekli kredi ödemelerini 6 ay süreyle erteledik. Bu tür işletmeler için 20 milyar liralık deprem bölgesi işletme ve yatırım destek paketi, ayrıca hazırladık. Depremde zarar gören çiftçilerimize Ziraat Bankası ve Tarım Kredi’den kullandıkları Hazine destekli kredilerini 1 yıl süreyle tehir etme imkânı getirdik. Ağır yıkımın yaşandığı bölgedeki 152 belediyemizin İller Bankası’na olan kredilerinin ödemelerini 3 ay erteledik. Ayrıca, depremin ülke genelindeki ekonomik faaliyetlere olumsuz etkisini önlemek amacıyla daha önce açıkladığımız 250 milyar liralık KGF paketini 100 milyar lira ilaveyle 350 milyar liraya yükselttik" ifadelerini kullandı.

ZİRAAT BANKASI İHTİYAÇ KREDİSİ BAŞVURUSU 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gelen bir diğer açıklama ise Ziraat Bankası'nın uygun şartlarda kredi vereceği oldu. Buna göre ise Erdoğan, "Kamu bankalarımız, deprem yaralarını sarmak üzere afet bölgesine özel uygun şartlı kredi vermeye başladı. Böylece bankalarımızın deprem bölgesine sağladıkları ayni ve nakdi destekler 80 milyar lirayı bulmuş oldu" ifadelerini kullandı.

Ziraat Bankası tarafından gelen açıklamalarda "Depremden zarar görmüş bireysel müşterilerimize 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeye kadar; KOBİ müşterilerimize ve çiftçilerimize 1 yıl ödemesiz, 36 ay vadeye kadar kredi destek paketleri oluşturduk. Bu paketleri hızla devreye alıyoruz. Bölgede yaşayan tüm kredi kartı müşterilerimize ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için faizsiz ve masrafsız 5 000 TL Nakit Avans tanımladık" ifadelerine yer verildi.