Ziraat Bankası Havale ve EFT Nasıl Yapılır?

Günümüzde para transfer , para çekme , yatırma yada bankacılık işlemlerini ATM'lerden kolaylıkla yapabiliyoruz. ATM'ler tüm bankaların kartlarını kabul eden ortak bir sistemdir.
Ziraat Bankası Havale ve EFT Nasıl Yapılır?

Fakat farklı bir bankaya ait işlem yaptığınızda sizden komisyon kesmektedir. Ziraat bankasının ATM'lerinden yaptığınız işlemlerde sizden komisyon kesilmez ama farklı bir banka kartıyla işlem yapmak istediğinizde sizden komisyon kesecektir. Ziraat bankası hesabınızdan başka bir ziraat bankası hesabına para transfer işlemini saat sınırlaması olmadan istediğiniz zaman gönderim yapabilirsiniz. Ziraat bankası müşterilerine havale ücreti 1₺ olarak belirlemiştir.

ZİRAAT BANKASI HAVALE NASIL YAPILIR?

Mobil bankacılık , internet bankacılığı , telefon bankacılığı veya ATM'lerden kolaylıkla para transfer işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Havale hesaplar arasında yapılmaktadır bundan dolayı hiçbir şekilde zaman sınırlaması yoktur , 7/24 havale işlemlerinizi istediğiniz yerden halledebilirsiniz. Banka üzerinden yapacağınız para transfer işlemleri ücretlidir. Hesabınızdan başka bir kişinin hesabına havale yaptığınızda sizden 6₺ ücret almaktadır. Hesabınızdan cebe havale veya kartsız para yatırma işlemlerinizde ise 7₺ kesinti yapmaktadır. ATM'lerden para transferi yapmak istediğinizde 8₺ ücret almaktadır. Hangi para transfer yöntemini seçerseniz seçin işlem tamamlanmadan önce sizden ne kadar kesinti yapacağı ekranda uyarı olarak çıkacaktır.

ZİRAAT BANKASI EFT NASIL YAPILIR?

EFT ücretleri her bankaya göre değiştiği gibi gönderim şekillerine göre değişiklik göstermektedir. Ziraat bankasından yapacağınız para transfer işlemlerini 8:30-17:00 saatleri arasındadır. ATM üzerinden yapacağınız 5.000₺ altı havale işlemleri için 10₺ ücret almaktadır. Ziraat banka şubelerinden para transfer işlemlerinizi gerçekleştirmek için 250₺ altı ücretler için 10₺ , 250₺ üstü ücretler için 40₺ ücret ödemeniz gerekmektedir. EFT talimatı verdiğinizde ise düzenli ödeme olduğundan dolayı sabit olarak sizden 3₺ alacaktır. ATM'lerden geç EFT yaptığınız takdirde gecikmiş olduğundan dolayı 5.000₺'ye kadar olan işlemlerde 12₺ , 5.000₺ üstü ücretlerde 17₺ gecikme faizi kesilmektedir. İnternet bankacılığı üzerinden para transferi yaptığınızda 4,50₺ kesinti olmaktadır ve hangi saatte EFT yaparsanız yapın sadece işlem saatleri arasında paranız gönderilecektir.