Ziraat Bankası Esnaf Kredisi Başvuru ve Şartları

En güvenilir ve faiz oranları diğer bankalara göre daha uygun olan Ziraat Bankası çalışan, emekli, memura olduğu gibi esnafa da kredi desteği sağlamakta
Ziraat Bankası Esnaf Kredisi Başvuru ve Şartları

Esnaflara özel kredinin ise birkaç çeşidi bulunmakta. İşte o krediler ve başvuru şartları:

İşletme sahipleri özellikle ülkemizde yaşanan son krizden sonra nakit ihtiyacını karşılamak için kredi arayışına girmektedir. Taksitli krediler seçeneği ile uygun faiz oranlarıyla Ziraat Bankasından ihtiyacınıza yönelik uygun ödeme planlı bu krediden yararlanabilirsiniz. Yine, 12 aylık vade seçeneği ile borçlu cari hesap kredisine başvurabilir, Rotatif kredinizi hemen kullanabilirsiniz.

Diğer kredi çeşitleri ise şöyle:

Döviz kredileri

İhracat ile uğraşan firmalara yönelik bu kredide ihracat öncesi ihtiyacınız olan parayı alabilir ve sevkiyatlarınızı daha kolay yapabilirsiniz. 24 aylık vade seçeneği ile zorlanmadan ödeyebileceğiniz bir kredi çeşidi olup ihracat taahhüdü yerine getirildiğinde vergi, harç ve fon muafiyeti bulunmaktadır.

Gün İçi Kredisi

1 günlük vadesi olan bu kredi çeşidinin ön şartlarından biri daha önce Ziraat Bankası’ndan kredi kullanmış olmanızdır. Günlük nakit ihtiyacınızı başvuru yaparak bu kredi ile karşılayabilirsiniz.gün içinde kapanmayan kredi borcunuz diğer krediler gibi yasal işlem yapılmasına sebep olabilir.

Nakit yönetim kredisi

Yine daha önce Ziraat Bankası’ndan kredi kullanmış olma şartı ile kısa süreli nakit ihtiyacınızı karşılamak için de bu krediye başvuru yapabilirsiniz. Telefon faturaları, SGK primleri,vergi ödemelerinizi yapabilirsiniz.

İskonto kredisi

İskonto-iştira edilecek olan senedin vadesi yada çekin keşide tarihi ile sınırlı olarak vadesine / keşide tarihine en geç 180 gün (6ay) kalmış olan senetler ve çekler iskonto yada iştira işlemine tabi tutulur.

Kredili mevduat hesabı

Limitiniz dahilinde açtıracağınız kredili mevduat hesabından eksi bakiyenizden ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Faiz hesabın eksi bakiyede kaldığı süreye göre hesaplanır. Başvuruyu yine Ziraat Bankası şubelerinden yapabilirsiniz.

Spot krediler

Bu kredinin vadesi 6 aydır. Kredinin tutarı ve faiz oranı kredinin kullanıldığı tarihteki piyasa koşullarına göre gerçekleşir. Kısa süreli ihtiyacı olanların tercih ettiği bu kredi için de yine öncesinde Ziraat Bankası’ndan kullanılmış bir kredinin olması gerekmektedir.