ZEKA'nın yatırımcılar için yeni internet siteleri yayına girdi

Zafer Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofislerinin yerli ve yabancı yatırımcıların Bölge’ye çekilmesi hususunda yürüttüğü faaliyetler kapsamında internet siteleri il bazında yeniden tasarlanarak tekrar yayına girdi.
ZEKA'nın yatırımcılar için yeni internet siteleri yayına girdi

Zafer Kalkınma Ajansının Yatırım Destek Ofisleri vasıtasıyla yürüttüğü yatırım destek ve tanıtım faaliyetleri, hem bölge illerinin hem de ülkemizin ekonomik kalkınmasında oldukça kritik bir öneme haiz olduğunu söyleyen ZEKA  Genel Sekreter V. Veli Oğuz yaptığı açıklama “ Ülkemizin kalkınma vizyonu ve güncel politikaları göz önünde bulundurulduğunda, Ajansın Yatırım Destek Ofisleri vasıtasıyla yürüttüğü yatırım destek ve tanıtım faaliyetleri, hem bölge illerinin hem de ülkemizin ekonomik kalkınmasında oldukça kritik bir öneme haizdir. Zafer Kalkınma Ajansı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak Yatırım Destek Ofisleri, yatırımcılara TR33 Bölgesi’nin yatırım ortamına ilişkin en güncel ve doğru bilgileri tek elden sağlayarak ve ücretsiz rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunarak,  yatırım süreçlerini kolaylaştırır ve hızlandırır.

Yatırım Destek Ofislerinin verdiği hizmetler;

  • Yatırımcılara ihtiyaç duydukları bilgi, veri ve istatistikler sağlama,
  • Yatırımcıların, yerel ağlara en kolay şekilde erişimini sağlama,
  • En uygun yatırım yeri alternatifini sunma,
  • Yürürlükteki 3305 sayılı Yatırımlarda Devlet Yardımları hakkında karar kapsamında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen yatırım teşvik belgelerinin 6’şar aylık izlemelerini yapma,
  • Yatırımcıların yatırımlarında devlet desteklerinden faydalanabilmeleri için ihtiyaç duydukları yatırım teşvik belgelerinin başvuru aşamasında danışmanlık hizmeti sunma,
  • Yatırım dönemi öncesi ve yatırım döneminde olduğu gibi yatırım tamamlandıktan sonra da yatırımcılarla iletişim halinde kalarak rehberlik ve danışmanlık hizmetlerimizi ücretsiz olarak sunmaya devam etme,

olarak sıralanabilir.

Tüm bu faaliyetlerin daha hızlı ve daha kolay bir şekilde yapılabilmesi için hazırladığımız internet sitelerimizle yerli ve yabancı yatırımcıların yanında olmaya, onlara kendi personeli gibi hizmet vermeye devam edeceğiz.

İnvest siteleri ile yatırımcı, ilde şirket kuruluşu, şube açılışı, ticaret sicil müdürlüğüne kayıt, E-TUYS sistemi hakkında bilgi alabilir, finansmana erişim ve sosyal güvenlik konularında fikir sahibi olabilir. Ayrıca vergiler, vergi teşvikleri ve çalışma izni, oturma izni, işyeri açma ruhsatı gibi ruhsatlar hakkında detaylı açıklamaya ulaşabilir.

Yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcı, yatırımıyla ilgili teşvik desteklerini, Ar-Ge çalışmaları hakkında destekleri, ihracat desteklerini site üzerinden öğrenebilir. Diğer kurum ve kuruluş destekleri de yine site üzerinden tek noktadan öğrenebilinir.

Yatırımcılar sitede yer alan soru cevap kısmı ile yatırım ve destekle alakalı akla ilk gelen soruların cevaplarını bulabilir, aynı zamanda bilgi bankasında il ile ilgili yapılmış fizibilite çalışmaları ve raporlara ulaşım sağlayabilirler.

Sitenin ana ekranında yer alan “Neden İl” ile ilgili kısımda il ile ilgili genel görünüm, ekonomi, ulaşım, turizm, eğitim ve demografik yapılar ile detaylı bilgiler yer almaktadır. “Sektörler” kısmı ile ilde öne çıkan sektörler ve başlıca sektörler tanıtılmış olup ilin sektör yapısı hakkında bilgi verilmiştir. “İl’de Yatırım” kısmı ile ilde yatırım potansiyeli olan organize sanayi bölgeleri, termal turizm bölgeleri, tarım bölgeleri gibi yatırım alanları hakkında bilgi verilmiştir. “Başarı Hikayeleri” ile de ilde Ajans desteği ile yatımları ya da girişimleri ile başarıya ulaşmış firmalar ve ürünleri hakkında bilgi verilmektedir.

Site de yer alan “Yatırımcı Talep Formu” vasıtası ile yatırımcılar yatırım projelerini Ajansımıza iletebilecek gerekli araştırmalardan sonra yatırımcıya projesi ile ilgili Ajans uzmanlarımız tarafından dönüş yapılacaktır.

Tüm bunların yanında yatırımcılar memnuniyet anketi vasıtasıyla dilek ve temennilerini iletebilecek, twitter bağlantısı ile yatırım destek ofisleri ile paylaşılan il ile ilgili gelişmeleri takip edebileceklerdir. Ayrıca yatırım destek ofislerine ulaşabilecekleri telefon, e-posta ve adres gibi erişim bilgilerini de site üzerinden temin edebileceklerdir.

İnvest sitelerimizin adresleri: