Yeni kurulan şirketlere işetme kredisi veren bankalar

Varını yoğunuzu yatırdınız ve hayalini kurduğunuz iş için şirketinizi kurdunuz fakat henüz dönem sonu bilançonuz olmadan nakde ihtiyaç duydunuz. İşte tam da böyle durumlarda nakit ihtiyaçlarımızda imdadımıza yetişen bankalar devreye giriyor.
Yeni kurulan şirketlere işetme kredisi veren bankalar

İşletme kredisi veren bankalardan bazıları şöyle:
• Halk Bankası: Devletin Kosgeb programı ile bu bankadan çekeceğiniz işe bağlı olarak bir hibe veya düşük faizli kredi alabilirsiniz.
• TC Ziraat Bankası: Tarım ve hayvancılıkla ilgili kredilerde öne çıksa da, girişimciler çok cazip krediler oluşturuyor.
• İş Bankası: Yeni bir işe başlayacakları zaman, işyeri kredisi adı altında 60 aya kadar vadeli kredi imkanı sağlıyor.
• Yapı Kredi: Sermaye ihtiyaçlarınızı karşılamak için verilen krediler 36 ay vade ile verilir. Ayrıca, 3 ayda bir 1 ödeme gibi farklı ödeme seçenekleri de sunulmaktadır.
• QNB Finansbank: Çoğu genç girişimci, özellikle girişimcileri desteklemek için cazip girişimcilere, özellikle küçük işletmeler için cazip teklifler sunmaktadır.
• TEB: Girişimcilere sunulan krediler ve eğitimlerle ön plana çıkan bir bankadır.
• Garanti Bankası: Gerekli kriterleri karşılarsan, Avrupa Yatırım Fonu desteği kredi almanızı sağlar.

Şirketinizi yeni açmışsanız ve kredi ihtiyacı duymuşsanız genelde bankalar en az 1 yıl süre ile faal olmayan işletmelere kredi imkanı vermezlerken bazı bankalar yılda 1 kere olmak koşuluyla kredi çıkarabilmektedirler. Krediyi çekmek için ipotek göstermenizede gerek yoktur. Sadece banka siciliniz temiz olmalı ve bir tane kefil bulmanız gereklidir. Bu şartları karşılıyorsanız, yeni kurulmuş şirket olarak kredi çekebilirsiniz. Tekrar belirtmekte fayda var ki bu kredinin sürekli verilmediği her yıl belirli miktarda Avrupa Yatırım Bankası (AYB) tarafından desteklenerek verildiğidir. Bu kredi tutarı bittikten sonra kredi bitmektedir. Eğer yeterli miktarda kişinin haberi yoksa bu kredi yıl sonuna kadar dağıtılmaya devam etmektedir. Yeni kurulan şirketlere kredi veren bankalar olarak Avrupa Yatırım Bankası bilinmektedir.

Kurduğunuz şirketi, KOSGEB desteği ile kurmuşsanız, kurum tarafından tekrar bu tür girişimcileri destekleme kredileri verilmektedir. 2018 Yılında olduğu gibi 2019 yılında da Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank tarafından girişimcilere yine destek kredileri verilmektedir. Belli bütçeler ile sunulan krediler ilk başvuruları yapanlar tarafından alınmaktadır. Bundan kaynaklı olarak ayda bir bu bankalar aracılığı ile yeni bir kredinin olup olmadığını öğrenebilirsiniz.