Yeni haftada Borsa İstanbul'da şaşırtan yükseliş kaydedildi!

Yatırımlarını borsa aracılığı ile gerçekleştiren yatırımcılar yeni haftada güncel işlem fiyatlarını merak ediyor. Yeni haftaya yükselişle başlayan borsadaki güncel durumu haberimize ekledik.
Yeni haftada Borsa İstanbul'da şaşırtan yükseliş kaydedildi!

Yatırımcı ve yatırımcı adayları Borsa İstanbul'da (BIST) güncel işlem fiyatlarını merak ediyor. Yeni haftada açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 17,66 puan ve yüzde 0,35 değer kazanarak 5.076,41 puana yükseldi. Haftanın ilk işlem gününde borsanın yükselişe geçmesi yatırımcıyı sevindirirken detaylar da bir bir belli oldu. 

KAZANDIRAN VE KAYBETTİREN SEKTÖRLER BELLİ OLDU

Bankacılık endeksi yüzde 1,21 ve holding endeksi yüzde 0,03 artış kaydetti. Bununla birlikte en çok kazandıran ve kaybettiren sektörler de belli oldu. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,60'la tekstil, deri, en çok kaybettiren yüzde 0,23'le menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu. BIST 100 endeksi, cuma günü düşüş eğiliminde hareket etmesinin ardından yüzde 0,54 azalışla 5.058,75 puandan kapandı. Uzman analistler, ABD Merkez Bankası'nın (FED) nihai faiz oranını beklenenden yüksek bir noktada belirleyeceğine yönelik fiyatlamalarla küresel piyasaların yeni haftaya da negatif seyirle başladığını öngördü. FED'in mart, mayıs ve haziran ayı toplantılarında 25'er baz puanlık faiz artışına gideceğine kesin gözüyle baktığını bildiren analistler, hafta boyunca takip edilecek makroekonomik veri takviminin izleneceğini kaydetti. Uzmanlar 27 Şubat tarihi ile yurt içinde ekonomik güven endeksi ve dış ticaret dengesi, yurt dışında ise ABD'de dayanıklı mal siparişleri, bekleyen konut satışları ve Dallas Fed imalat sanayi endeksinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.050 ve 5.000 seviyelerinin destek, 5.100 ve 5.150 puanın direnç konumunda bulunduğunu bildirdi. 

İlgili Haberler