Yaptırmayı unutursanız aracınız çekilebilir

Aracı olan kişilerin yapması zorunlu olan sigortalardan bir tanesi de zorunlu araç sigortasıdır. Zorunlu araç sigortası trafikte yer alan her araç grubu için mecburidir. Bu sigortanın yapılmaması durumunda araç trafikteyken yakalanırsa arabanın bağlanması gibi bir hak trafik polislerine tanınmaktadır. Konu ile ilgili sizler için araç sigortası ile ilgili derlediğimiz bilgileri sunalım.
Yaptırmayı unutursanız aracınız çekilebilir
Zorunlu trafik sigortası ne demek? Kaç yılda bir yapılır? Zorunlu araç sigortası ödemeyen kişi kişilere yaptırımlar nelerdir? Şeklinde birçok soru araç sahiplerine meraklandırmaktadır.

 

Trafik Zorunlu Trafik Sigortası Yaptırmayanlar İçin Ceza Var Mı?
Araç sahiplerinin bilmesi gereken önemli hususlardan bir tanesi de daha önce zorunlu trafik sigortasını yapmamış kişilerin ya da yenilemeleri gereken zorunlu trafik sigortasının günü geçmişse bu kişilerin kesinlikle trafikte araç kullanmaları yasaklanmış durumdadır. Bu kişilerin bilmesi gereken bir diğer husus da trafikte yakalanmaları halinde maddi bakımdan ceza alabilmeleridir.

 

Zorunlu Trafik Sigortası Ne Demek? Kaç Yılda Bir Yapılır?
Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre araç kullanıcılarının hepsini zorunlu trafik sigortasını yapmaları mecburi bir durumdur. Bu sigortanın mecburi olmasının sebebi trafikte oluşabilecek kazaların karşı tarafa vereceği maddi açıdan zararları güvence altına alınmasıdır. 2018 sayılı Karayolları Trafik Kanununun yapmış olduğu bildirime göre trafik sigortası her yıl yenilenmelidir. Bu sebepten dolayı zorunlu trafik sigortasını yaptırmayan kişiler kesinlikle trafikte araç kullanmamaları gerekmektedir.

 

Trafik Sigortası Neden Zorunludur?
Herhangi bir kaza esnasında kazaya dahil olan üçüncü kişileri korunmasını sağlamak amacıyla zorunlu bir halde tutulmaktadır. Trafik kazalarının çok yoğun olmasından kaynaklı olarak böyle bir kanun uygulanmaktadır. Trafikte kazaların yaşayabilme olasılığının çok fazla olması maddi ve sağlık açısından zararların da çokça oluşmasına neden olmaktadır. Hem bu zararların karşılanması hem de üçüncü kişilerin güvencesini sağlamak açısından trafik sigortası zorunlu hale getirilmiştir. Trafik sigortasının zamanında yenilenmesi ve kesinlikle zorunlu trafik sigortası yenilenmediği durumlarda aracın kullanılmaması gerekmektedir. Aksi takdirde trafik polisine kişilerin yakalanması halinde aracın bağlanması ve maddi bakımdan ceza verilmesi de kaçınılmaz bir hal alacaktır.