Yapılandırması bozulan esnafa Şubat’a kadar bir fırsat daha

www.usakgundem.com’un 4 Aralık tarihinde gündeme taşıdığı ve AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş’in önergesi ile TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda ele alınan yeniden yapılandırma taksitlerini ödeyemediği için hakkı kaybolan esnaflara yeni bir şans daha veriliyor.
Yapılandırması bozulan esnafa Şubat’a kadar bir fırsat daha

7143 sayılı kanun kapsamında trafik cezası, motorlu taşıtlar vergisi, emlâk vergisi ile diğer vergi ve SGK prim borcunu yapılandıran ancak ödeme yapmayarak hakkını kaybeden mükelleflere yeni bir af daha geliyor.

Mükellefler, ödemeleri gereken tutarları, geç ödeme zammı ile birlikte şubat 2019'a kadar ödemeleri şartıyla yapılandırmadan yararlanmaya devam edebilecekler.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda geçen hafta torba yasa teklifine eklenen maddeyle Ocak ayına kadar ödeme imkânı getirilmişti. Yasa meclis genel kurulunda görüşülmeyi beklerken, TBMM Başkanlığı’na yeni sunulan teklifle süre Şubat ayına kadar uzatılacak.

Buna göre, yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde taksitleri ödememiş olanlar, şubat ayının sonuna kadar ödeme yapabilecekler. Bu mükelleflerden sadece geç ödeme zammı alınacak.

Aralık ayında ve ocak ayında ödenmesi gereken taksitler de şubat sonuna kadar ödenebilecek.