Yapı Kredi Bankası Havale ve EFT Nasıl Yapılır?

Yapı Kredi Bankasından hesap numarası ve IBAN kullanmadan havale İşlemi nasıl yapılır? QR teknolojisi sayesinde havale işlemi QR kodu ile nasıl yapılır?
Yapı Kredi Bankası Havale ve EFT Nasıl Yapılır?

QR havale nasıl yapılır ?

Türkiyedeki dijital bankalardan biri olan Yapı Kredi Bankası tüm işlemlerde kolaylık sağlamaya çalışmıştır.

QR ile havale işlemi yapabilmek için sadece QR kodu gereklidir. İstenilen herhangi bir hesap için QR kodu oluşturulabilir. Bu kod havale yapacak olan kişi ile paylaşılır. Havale yapacak olan kişi kolayca para transferi işlemini tamamlar.

QR Kodu Nasıl oluşturulur ?

  • Yapı kredi bankasının Mobil uygulamasından giriş yapılır. Hesaplarım bölümünden QR kod oluştur seçeneğine tıklanır.
  • Hesap kısmının alt tarafında bulunan QR kodu paylaşma kısmına tıklanır. Bu kod ekrana hazır olarak gelecektir.
  • Bu kod gereken kişi ile paylaşılır veya görsel olarak kayıt edilebilir. Bu kod hızlı şekilde ulaşılabilmek için menüdeki jet işlem kısmına da kayıt edilebilir. Bu menüye kayıt etmek için öncelikle menüdeki ayarlar kısmına tıklanır. Jet işlemler ve QRkodu ekle seçenekleri aktifleştirilmelidir.

Havale nasıl yapılır

Hızlı ve kolay bir şekilde QR kodu ile havale yapabilmek için Yapı Kredi Bankasının Mobil uygulamasından Jet İşlemler seçeneğinden veya Mobil uygulamasına giriş yapılarak Para Transferlerini seçerek “QR Havale” seçilir.

  • Bir hesaba havale yapılacak ise yapılacak olan hesabın QR kodunu var ise galeriden seçilir veya para transfer edilecek tarafın ekranından QR kodu telefona okutulur,
  • Gönderilecek paranın miktarını ve gönderilecek hesabı seçerek kolayca işlem tamamlanmış olur.

Yapı Kredi ile EFT işlemi nasıl yapılır ?

Para göndermek için menüde bulunan işlemlerden birini seçerek geerkli bilgiler girilir ve işlem gerçekleşmiş olur. EFT işlemleri saat 9.00 ile 17.20 saatleri arasında gerçekleştirilir. EFT işlemleri için IBAN kullanımı gerekmez fakat ileri tarih için yapılacak olan EFT için IBAN no yasal olarak zorunludur.

İnternet ile para transferi ne zaman yapılır ?

İş günü içinde 09.00 – 17.20 saatleri arasında gerçekleştirilen EFT işlemi aynı gün gerçekleşir. Fakat bankanın iş yoğunluğuna göre süreç değişebileceği nedeni ile kesin bir süre verilememektedir. Hafta içi 17.20 den sonra EFT işlemi yapılamamaktadır.