Yaklaşık 4,5 milyon kişiyi ilgilendiriyor! Yeniden zam yapılacak fiyatlar değişiyor

Ülkemizdeki yaklaşık 4,5 milyon vatandaşı yakından ilgilendiren önemli bir haber geldi. Yeniden zam yapılacağı ve fiyatların değişeceği öğrenildi. Vatandaşlar bu karara tepki gösterirken, aslında bu zammın ocak ayında yapılması gerektiği açıklandı.
Yaklaşık 4,5 milyon kişiyi ilgilendiriyor! Yeniden zam yapılacak fiyatlar değişiyor

İZMİR (İHA) - Son dönemlerde peş peşe illerden ekmeğe zam haberi gelmeye devam ediyor. Zam haberinin son durağının İzmir olduğu öğrenildi. İzmir'de ekmeğin gramajı düşüp, fiyatı 1 TL artacak. Konuya ilişkin kararın komisyondan geçirildiği ve bakanlık onayının beklendiği açıklandı.

İzmir'de yaşayan yaklaşık 4,5 milyon vatandaşa kötü haber bugün verildi. Aktarılan habere göre İzmir'de 200 gramlık ekmeğin 10 TL'den satılmasına ilişkin teklif İzmir, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği komisyonundan geçti.

aw209113-01.jpg

Zamma ilişkin kararın bakanlık tarafından onaylanması halinde İzmir'de artık 200 gramlık ekmek 10 TL'den satılacak.

BAKANLIK ONAYI BEKLENİYOR

İzmir’de 200 gram ekmeğin fiyatının 10 lira olması yönündeki teklif, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği komisyonu tarafından Ticaret Bakanlığına sunuldu. İzmir Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Kemal Sırtı, “Ocak ayında olması gereken fiyatı 17 Mayıs’taki İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği toplantımızda komisyondan geçirmiş bulunmaktayız. Bakanlık onayından sonra yeni fiyatımıza geçmiş olacağız” dedi.

17 MAYIS'TA TEKLİF SUNULDU

İzmir’de, ekmek fiyat tarifelerinin belirlenmesi için İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği toplantısında oylama yapıldı. Oylama sonucunda, İzmir’de 200 gram ekmeğin 10 TL olması için hazırlanan zam tarifesi 17 Mayıs’ta Ticaret Bakanlığına iletildi. Bakanlık onayından geçmesi durumunda kentte 200 gram ekmeğin fiyatı 10 TL’den satışa sunulacak.

aw209113-02.jpg

TEKRAR EKMEK ZAMMI GELYİOR

Ekmek için sunulan yeni fiyat tarifesinin asıl sebebinin artan maliyetler olduğuna dikkat çeken İzmir Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Kemal Sırtı, “İzmir’de 220 gram ekmek 9 TL olarak satılmaktadır; ancak işçilik, un fiyatları, elektrik, su, maya, mazot, doğal gaz gibi artan zamlar bizi tekrar ekmek zammı kararı almaya itmiştir. Artan maliyetlerden dolayı almış olduğumuz zam, maliyetin çok çok altında kalmaktadır. Fırıncı meslektaşlarımızın yaşadığı sıkıntılar sadece maliyet artışlarıyla bitmemektedir. Fırınlarda çalışacak yetişmiş elaman bulamamak en büyük sıkıntımızdır. Vatandaşımızın sofralarına ekmek sunmak için canla başla, 7 gün 24 saat ailemizle gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz” diye konuştu.

SON ZAM 31 OCAK'TA GELMİŞTİ

İzmir'de 31 Ocak 2024 tarihinde alınan karara göre 220 gramlık ekmeğin yeni fiyatı 9 TL olarak belirlenmişti. Ancak artış gösteren maliyetler gerekçe sunularak ekmeğin gramajının düşürülmesi ve fiyatının 1 TL artırılması gündeme geldi. Bakanlığın bu karara onay vermesi halinde İzmir'de 200 gramlık ekmek 10 TL'den satılacak.