Yabancı yatırımcıların en çok kovaladığı borsa hisseleri!

Son dönemlerde borsada halka arzların peş peşe duyurulmasından sonra gözler borsadaki diğer hisselere çevrildi. Özellikle borsaya yeni girenler yabancı yatırımcıların takip ettiği borsa hisselerini araştırmaya başladı.
Yabancı yatırımcıların en çok kovaladığı borsa hisseleri!

Aktarılan habere göre yabancı yatırımcıların geçtiğimiz ay içerisinde en çok tercih ettiği hisseler açılandı. Borsa İstanbul’da işlem yapan yatırımcıların ortalama olarak 23,8 milyar dolar hhise alımı yaptığı öğrenildi. Getmidas’ın aktardığı habere göre de 23,7 milyar dolarlık hisse satışının yapıldığı ifade edildi.

YATIRIMCILARIN TAKİP ETTİĞİ 10 HİSSE

Genel olarak toparlamak gerekirse yabancı yatırımcılar Borsa İstanbul’da 78,6 milyon dolarlık net alım yaptı. Peki, bu alımların içerisinde yabancı yatırımcıların en çok takip ettiği hisseler hangileri oldu?

Tüpraş (TUPRS), 108,1 milyon dolar

Sabancı Holding (SAHOL), 37,9 milyon dolar

Akbank (AKBNK), 37,7 milyon dolar

Yapı Kredi (YKBNK), 30,6 milyon dolar

Ereğli Demir Çelik (EREGL), 27,9 milyon dolar

Turkcell (TCELL), 26,8 milyon dolar

ASELSAN (ASELS), 22,7 milyon dolar

Tav Havalimanları (TAVHL), 19,9 milyon dolar

İş Bankası C (ISCTR), 18,7 milyon dolar

Emlak Konut GYO (EKGYO), 16,3 milyon dolar

EN ÇOK SATIŞ YAPILAN 10 HİSSE

Diğer yandan yatırımcıların en çok elden çıkardığı hisseler de merak konusu oldu. Aktarılan habere göre yabancı yatırımcıların satış yaptığı hisseler arasında Koç Holding, Migros, Doğuş Otomotiv, Ford Otosan, Astor, Mia, Peker GYO, Enka İnşaat, Borusan Yatırım, Garanti BBVA olduğu ifade edildi.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi dün günü rekor ile kapatmıştı. Bankacılık endeksi yüzde 2,29 holding endeksi ise yüzde 0,81 değer kazandı.

NOT: Haberimiz yatırım tavsiyesi içermemektedir. Yatırım yapacakların iyi analiz etmesi ve araştırması önerilmektedir.