Vodafone Türk Telekom Turkcell hat sahipleri! Son 5 gün kaldı 626 TL ödenmesi gerekiyor

Türkiye'de hizmet veren GSM operatörleri milyonlarca müşterisi için son dakika açıklaması yaptı. Son 5 gün kaldı 626 TL ödenmesi gerekiyor...
Vodafone Türk Telekom Turkcell hat sahipleri! Son 5 gün kaldı 626 TL ödenmesi gerekiyor

Vodafone Türk Telekom Turkcell hat sahipleri! Son 5 gün kaldı 626 TL ödenmesi gerekiyor - Türkiye'nin en büyük 3 GSM şirketi Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell yeni fiyat güncellemesine gitti. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Mobil haberleşme hizmetleri azami ücret tarifesi için Nisan ayı itibari ile yeni zamlı tarife yayımlamıştı. Sunulan hizmetlere ortalama yüzde 65 oranında zam gelmişti.

Yapılan zamların ardından mobil GSM şirketleri de ücretlerinde güncellemeye gitmişti. Yapılan güncelleme sonrasında mobil hat devir işlemlerinde uygulanacak olan yeni tarifede belirlenmiş oldu. Hattını yenilemek isteyen kişiler için son 5 gün kaldı. Bu işlemi yapan kişiler 626 TL ödeyecekler...

VODAFONE HAT SAHİBİ DEĞİŞTİRME, HAT DEVRETME ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL?

Özel İletişim Vergisi : 400 TL

Ruhsat Ücreti (Yıllık) : 179,28 TL

Toplam : 626,17 TL

Mağazalarınıza gelerek devir yaptırmak isteyen müşterilerimizden, işleme ilişkin vergi ücreti olarak belirtilen 626,17 TL tutarın, sizler tarafından işlem sırasında tahsil edilmesi gerekmektedir. Mağazalarımızdan yapılan Ön Ödemeli Devir işlemleri aylık olarak raporlanıp, devir işlem adet toplamı kadar tahsil edilen tutar, ilgili satış kanalına fatura edilecek ve primlerinden mahsup edilecektir. Devir işleminde alınması gereken zorunlu evraklar: Abonelik Sözleşmesi Devir Eden ve Devir alan aboneye ait nüfus cüzdanı veya kimlik alternatif evraklarından biri Devir Formu (Devir eden ve Devir alan tarafından imzalanmış) Not: Yukarıdaki vergilerin dışında kalan , 179,28 TL tutarındaki “Telsiz Kullanım Vergi “ ücreti 12 eşit taksit ile aylık olarak, müşterinin cep lira yüklemelerinden ayrıca mahsup edilecektir. Faturalı Hat DEVİR İlk tesis ÖİV ve ruhsatname ücretine denk gelen 626,17 TL 12 taksit ile abonenin faturasına yansıyacaktır.

turkcell-devir.jpg

TURKCELL VE TÜRK TELEKOM HAT DEVİR ÜCRETİ NE KADAR, NİSAN 2024 KAÇ TL?

Turkcell tarafından yapılan açıklamada ise "Faturalı hattı devralan kişi devir için başvurduğu ve Devir Beyan Formu'nu imzaladığı tarih itibarıyla henüz faturaya dönüşmemiş haberleşme hizmetlerine ilişkin ücretleri, abonelik ve ek hizmetlere ilişkin ücretleri (roaming, kampanya erken iptal ücretleri, gecikme faizi bedelleri vb.) ve bu işlemlerden doğan tüm devir masraflarını (Yeni Tesis Özel İletişim Vergisi, TGM ruhsat ücreti, TGM kullanım ücreti) devralmış olur. Devir aldığı hatla ilgili olarak yeni abonelik işlemleri yapılacak olup, ilk abonelikte tahakkuk eden vergiler ve devir ücreti devir alan abonenin ilk faturasına yansır. Devir başvuru tarihi itibarıyla faturalandırılmış borçlar ise, devreden kişinin ödeme sorumluluğundadır." ifadelerine yer verdi.

Yapılacak olan işlemler için hat sahiplerinin 5 gün içerisinde belirtilen tutarı yatırması gerekecek. İşlemini yapmak isteyen kişilerin bulunan borç varsa bu borcu ödemesi istenecek. Şahıs üzerinden şahıs şirketine ya da şirketten aynı kişi üzerine yapılan devirlerde ise ücret talep edilmeyecek.