Vergi borcunu ödeyemeyen esnaf bir şans daha istiyor

Vergi borçlarını yapılandıran, ancak ilk taksitlerini ödeyemedikleri için hakları kaybolan bir grup Uşak esnafı kendilerine bir şans daha tanınması için Uşak milletvekillerinden yardım istedi.
Vergi borcunu ödeyemeyen esnaf bir şans daha istiyor

18 Mayıs 2018 tarihinde yayınlanan 'Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun' la yapılandırılan borçlar taksite bağlanmış ve kanunun getirdiği imkânlardan yararlanmaya devam edilmesi için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi şart konmuştu.
İlk taksitin son ödeme tarihi 1 Ekim geçeli iki ay oldu. Ancak, Uşak’ta işleri iyi olmadığını gerekçe göstererek bu taksitleri yatırmadığını öne süren esnaf, özellikle Uşak Milletvekillerinden kendilerine bir şansa daha verilmesi için yardımcı olmalarını istediler.
Yapılandırma taksitlerini ödeyemeyen esnaf vekillere şöyle seslendi: 
“Değerli Vekillerim!
 Bu konu biz Uşaklı esnaflarla birlikte Türkiye'nin 81 ilinde faaliyet gösteren tüm esnafların genel sorunudur. Yakında 81 ildeki bu duruma düşen mağdurların listesi elimize ulaşacaktır. 
Uşak esnafı olarak talebimiz şudur ki; “'Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun' la yapılandırılan borçlar taksite bağlanmış ve bu imkânlardan yararlanmak,  esnafın ticari hayatının devamını sağlamak, vergi dairesinin hacizleri ile karsılaşmamak için ilk iki taksiti ödeme şartı getirilmişti.
İlk iki taksitin ödenmesi gereken tarihlerde yaşanan dövizdeki yükselme ve dalgalanma, bu yüzden bankaların kredileri durdurması başlı başına büyük bir sıkıntı yaratmış ve ilk taksitleri ödeyemedik ve yasadan doğan haklarımız kaybettik.
Devletimize borcumuz ödemeye hazırız. Ancak borcumuzu ödeyebilmek için işimizin düzenli olarak devam etmesi gerekmektedir. 
Sayın Uşak Milletvekillerimiz!
'Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun' mağdurları olarak devletimizin bize bir şans daha vermesini talep ediyor ve bu talebimizin TBMM’ de ele alınarak sizlerin vasıtası ile mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz.”
SAYGILARIMIZLA…