Vatandaşın cebinden çıkan para ARTACAK Yılbaşından bu yana 2. ZAM KARARI açıklandı

Vatandaşlar yılbaşından bu yana gelen zamlara karşı dik durmaya çalışıyor. Maaşlara gelen zamların üzerinden 2 ay geçmişken pek çok kaleme gelen zamlar emekliler başta olmak üzere her kesimi zorlamaya devam ediyor.
Vatandaşın cebinden çıkan para ARTACAK Yılbaşından bu yana 2. ZAM KARARI açıklandı

Aktarılan son habere göre o ilde su faturalarına okkalı zam geldi. Yılbaşından bu yana su faturaları için gelen ikinci zam kararı vatandaşları şoke etti.

Seçimin ertesi gün açıklanan zam kararı vatandaşları şaşırttı. Aktarılan son zam haberinin detaylarına göre Konya’da su fiyatlarına yine zam yapıldı. Son zam yılbaşında yapılmıştı. Konyalılar bundan sonra suyu yüzde 15 daha zamlı olarak kullanacak.

TARİFELER GÜNCELLENDİ

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ seçimden sonra zam yaptı. 1 Nisan tarihinden itibaren geçerli olacak zamma ilişkin rakamlar da belli oldu. Yapılan açıklamaya göre KDV ve atık su haricinde su fiyatı 23,63 TL iken, vergilendirmelerin dahil olması ile birlikte 1 metreküp su için 26,85 TL fiyat ödenecek.

16 METREKÜP ÜZERİNE FİYATLANDIRMA ARTACAK

Bu da ortalama olarak aylık 15 metreküp su kullanımı yapan bir ailenin aylık sadece 403 TL’yi su faturasına ayırması gerektiği anlamına geliyor. Bunun yanı sıra 16 metreküp ve üzerindeki su kullanımı için metreküp fiyatı 33,53 TL üzerinden hesaplanacak.

2023 yılının ilk aylarında suyun metreküp fiyatı 12,70 TL civarındaydı. Yine aynı yılın ilk dönemlerinde yüzde 45 zam yapılmıştı.

SON ZAM 3 AY ÖNCE GELMİŞTİ

Konya’da su fiyatlarına son olarak 3 ay önce yılbaşı döneminde zam gelmişti. 3 ay önceki zamma göre su fiyatlarına yüzde 12’lik bir zam yapılmıştı. 1 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere su fiyatlarına yüzde 15 oranında bir zam daha yapıldı. 0 - 15 metreküp arasındaki suyun fiyatlandırması 26,85 TL oldu. Yıl sona ermeden su fiyatlarına yeni bir zam gelip gelmeyeceği ise henüz bilinmiyor.