Vatandaş zam beklerken indirim haberi geldi! Ekmek fiyatı 2 TL’ye düştü

Son dönemlerde gelen zamlardan sonra vatandaşlar indirim haberlerine resmen hasret kaldı. Aktarılan son habere göre o ilimizde bir firma, diğerlerine tepki olsun diye ekmeğin fiyatını 2 TL’ye düşürünce ülke gündeminde bomba etkisi yarattı.
Vatandaş zam beklerken indirim haberi geldi! Ekmek fiyatı 2 TL’ye düştü

İddiaya göre Sivas ilinde somun ekmek üreten bazı fırınlar hem kalite hem de hijyenden uzak ucuz ekmek satması vatandaşların tepkilerine neden oluyordu. Firmalardan biri bu duruma tepki göstermek ve denetimlerin yetersiz olduğunu vurgulamak için 200 gram somun ekmek fiyatını 2 TL’ye çekti.

NORMAL FİYATI 7,5 TL

Normalde Sivas’ta somun ekmek fiyatı 7,5 TL olarak satılıyordu. Bazı firmalar da ekmeği 5 TL’den satarken, haberlere konu olan firma ekmeği 2 TL’ye düşürünce vatandaşların sevincine sebep oldu.

EKMEK NEDEN 2 TL?

Ekmeği neden 2 TL’ye sattıklarını ise firmanın Halkla İlişkiler Müdürü açıkladı. Temel amaçlarının hijyen olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Normalde Sivas'ta belli sayıda fırıncılar var. Şu anda ekmeğin normal maliyeti beş liranın çok üzerinde. Ekmeği 2 liraya satmamızın temel amacı hijyen konusu. Gerektiği şekilde fırınlar denetlenmiş olsa, gerektiği şekilde hijyen kurallarına uyulmuş olsa, sigortayla alakalı gerçek anlamda denetimler yapılmış olsa emin olun herkes ekmeğin gerçek değerine ulaşmış olabilir. Bizim buradaki amacımız tepki amaçlı. Biz de biliyoruz ki ekmeğin maliyeti normalde beş liranın üzerinde. Şu anda örnek veriyorum. 10 tane eleman çalıştırıp 3'ünü sigortalı çalıştıranlar da var. Ruhsatı olmadan imalat yapan fırınlar da var”

FİRMALAR DENETİM İSTİYOR

Vatandaşlar, ekmeğin 2 TL’den satılmasına çok sevinirken, firma, denetimlerin gerçek anlamda daha verimli olması gerektiğini söyledi. Durumun bu şekilde devam etmesi halinde ekmeği 2 TL’den satmaya devam edeceklerini söyleyen firma yetkileri vatandaşların denetimler sayesinde daha sağlıklı ekmek yemesi gerektiğini belirtti.