“Valilik Lojman Ödeneği Köylerin Hizmeti İçin Harcansın”

Uşak İl Genel Meclisi Eylül Ayı 1. Oturumundaki ek gündem maddesi veren AK Parti Grubu, Valilik lojmanı için ayrılan ve atıl durumda bekleyen 2 milyon 200 bin TL’nin köylere hizmet için aktif bütçelere aktarılmasını istedi.
“Valilik Lojman Ödeneği Köylerin Hizmeti İçin Harcansın”

AK Parti Grubunun bu ek madde talebine sitem eden CHP Grup Başkanı Nadi Sancar, ek gündem maddesinin, mecliste grubu bulunan CHP, MHP ve İYİ Partinin de görüşlerinin alınması gerektiği yönünde sitemlerini iletti.

“VALİLİK LOJMANI İÇİN 4 MİLYON TL ATIL VAZİYETTE BEKLİYOR”

Uşak İl Genel Meclisi Eylül Ayı 1. Oturumu Mehmet Nacar başkanlığında gerçekleştirildi.

Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Gürpınar, AK Parti Grubu olarak gündeme bir ek madde alınmasını istedi.

Meclis Kâtibi Tarık Çoruk ek gündem maddesini şöyle okudu:

“İçişleri Bakanlığından Uşak Valiliğine 2016 yılında lojman yapımı için 1 Milyon TL ödenek ayrılmıştır.

Yapılan hesaplamalara göre; bu ödeneğin yeterli olmayacağı anlaşıldığından ve lojmanın bir an önce yapılıp hizmete girmesi ve mevcut lojmanın yerine de büyük ticari iş merkezi, Bakanlığımızdan köylerimize yardım için gelen ödeneklerden 800 bin TL ve meclisimiz tarafından 2017 yılı Ek Ödenek bütçeden 2 milyon 200 bin TL ödenek tahsis edilmiştir. Böylece lojman ödeneği olarak toplam 4 milyon TL ödenek mevcuttur.

Gerek kamu da tasarruf tedbirlerinin uyguladığı bu dönemde ve ve bu durumdaki ödeneklerin acilen yatırım hizmetlerine dönüşmesi, gerekse köylerimize yatırım ödeneklerinin azalmasından dolayı mevcut ödenekten 800 bin TL’nin yardım olarak aktarılmasını, 2 milyon 200 bin TL’nin Meclisimiz tarafından bütçelendirilerek 2018 yılından yarım kalan birinci ve ikinci kat asfaltın tamamlanması, kilitli parke, su ve kanal hizmetlerinde kullanılmasını öneriyoruz.”

                                                                           

CHP’DEN AK PARTİ GRUBUNA SİTEM

Ek gündem maddesinin okunmasının ardından söz alan CHP Grup Başkanı Nadi Sancar, “Bu ek gündem maddesine, mecliste grubu bulunan CHP, MHP ve İYİ Parti gruplarının da görüşleri alınmalıydı. Niçin yalnız AK Parti grubu sunuyor? Bugüne kadar bu mecliste grubu bulunan hangi parti önüne getirilen bütçe ve başka konularda karşı oy verdi? Ortak akılla hep birlikte halkımız için hizmet üretmeyiz “ şeklinde sitem etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Gürpınar, ek gündem maddesi fikrinin AK Parti Grubunda doğduğunu ve grup toplantısında AK Parti Grubu adına Meclis başkanlık Divanına sunulması kararı alındığını kaydetti.

Ek gündem maddesi, tüm grupların oy birliği ile kabul edilerek, Meclis plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi için havale edildi.

Gündemin diğer maddelerinde; Kadro değişikliği hakkında Plan ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan raporun görüşülmesi, Kaşbelen Köyünde İlköğretim tesis planı yapılması hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyınu tarafından hazırlanan raporun okunması, Kaşbelen Köyü sınırları içerisinde konut amaçlı imar planı yapılması hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun görüşülmesi gibi konular yer aldı ve hepsi oy birliği ile kabul edildi.

KIRIK AYAKLA MECLİS ÇALIŞMALARINA KATILDI

Uşak İl Genel Meclisinin İYİ Partili tek üyesi olan  Kürşat Ceylan ise bahçede çalışırken 20 gün önce ayağını kırdı. Kırık ayak ile meclis toplantısına baston desteği ile  katıldı.

Ceylan, kendini seçip Banaz ilçesinden İl Genel Meclisi’ne gönderen seçmenlerine karşı duyduğu sorumluluğu yerine getirmek ve meclis çalışmalarını aksatmamak için kırık ayakla meclis çalışmalarına katıldığını ifade etti.