Vali Kocabıyık “Uşak kenevir üretimi ile ekonomiye katkı sağlayacaktır”

Vali Funda Kocabıyık, “Kenevir yetiştirilebilecek iller arasında yer alan Uşak, planlanan üretim modeliyle İl ve Ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır” dedi.
Vali Kocabıyık “Uşak kenevir üretimi ile ekonomiye katkı sağlayacaktır”

Uşak’ın, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kenevir üretimine izin verilen iller arasında yer alması sebebiyle valilik makamında bir toplantı düzenlendi.

Vali Funda Kocabıyık’ın başkanlığında düzenlenen toplantıda, Uşak’ta kenevir yetiştiriciliği hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

Toplantıdaki katılımcılara Ziraat Mühendisi Çayhan Şentürk, kenevirin sistematik yapısı, kullanım alanları, yetiştiriciliği, ülkemizdeki durumu, Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından izinlendirilmesi ve ekonomik önemi konularında sunum yaptı.

Vali Funda Kocabıyık kenevir yetiştiriciliği hakkında düzenlenen toplantı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, kenevir yetiştirmeye elverişli iller arasında yer alan Uşak’ta üretime başlanmasıyla il ve ülke ekonomisine katkı sağlanacağını, düzenlenen toplantı ile yasal düzenlemelerin ele alınarak ilgili birimler arasında koordinasyon için görüşmeler yapıldığını ifade etti. Kenevir yetiştiriciliği hususunda Uşak Üniversitesi ile de karşılıklı iletişim halinde olunacağı belirtildi.

Vali Funda Kocabıyık başkanlığında düzenlenen toplantıya, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Vali Yardımcıları Meral Batı Demirbaş ve Muammer Balcı, Tarım ve Orman İl Müdürü Ertan Keleş, Ziraat Mühendisi Çayhan Şentürk ve Uşak Üniversitesi öğretim üyeleri katıldı.