Vali Kocabıyık, Tarım ve Hayvancılık Sektörü Temsilcileriyle Buluştu

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, tarım ve hayvancılık alanında faaliyetlerini sürdüren birlik ve oda başkanları ile bir araya gelerek yaşanan sorunları ve sektördeki son durumu değerlendirdi.
Vali Kocabıyık, Tarım ve Hayvancılık Sektörü Temsilcileriyle Buluştu

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya Vali Funda Kocabıyık, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Vali Yardımcılıları Muammer Balcı, İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Demir, İl Tarım ve Orman Müdürü Ertan Keleş, daire müdürleri ve tarım sektörü STK başkan ve temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Vali Funda Kocabıyık Uşak’ta tarım ve hayvancılığın gelişmesi ve kalkınması için tarımsal alanda faaliyet gösteren STK’ların görüş ve düşüncelerinin önemli olduğunu söyledi.

Uşak’ta 220 bin hektar tarım arazisi işlendiğini belirten Vali Funda Kocabıyık, “İlimiz tarımının başta gelen sorunlarından biri tarım arazilerinin çok parçalı ve küçük ölçekte olmasıdır. Bu sorunun çözümüne yönelik İlimizde arazi toplulaştırılması ve üreticilere yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca ilimizde tarımsal üretimde jeotermal kaynaklardan yeterince yararlanılmadığı görülmektedir. Özellikle Banaz Hamam Boğazı gibi önemli bir jeotermalin bulunduğu alan ve çevresinde tüm paydaşlarla seracılık faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların yoğunlaşması gerekir” dedi.