Vali Funda Kocabıyık,"Yeni iş alanlarının açılması için çalışmalarımız devam ediyor"

UOSB 18. Olağan Genel Kuruluna katılan Uşak Valisi Funda Kocabıyık,istihdam alanında yeni iş alanlarının açılması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Vali Funda Kocabıyık,"Yeni iş alanlarının açılması için çalışmalarımız devam ediyor"

UOSB hzmet binasında gerçekleştirilen 18. Olağan Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu UOSB olarak sadece sanayicilerin sorunlarına çözüm aramadıklarını ayrıca kentin gelişimine katkı sağladıklarını, kentin ilk tematik lisesini inşa ederek eğitim öğretime kazandırdıklarını ifade etti.


Sanayicilere daha uygun bedellerle elektrik enerjisi kullandırabilmek için çalıştıklarını anlatan Aağoğlu, "Elektrik hatlarımızın yüzde 80’ini yer altına aldık. Aydınlatma değerleri düşük ve elektrik giderleri fazla olan ve verimsiz hale gelen çevre aydınlatmalarımızı daha verimli hale getirdik. Uşak Sivil Toplum Platformu’nu oluşturarak ortak akılla kente hizmet etmeyi amaçladık. Çevreye karşı olan duyarlılığımızdan dolayı atık su arıtma tesisine ilave yatırımlar yaptık. Şehrimiz, ülkemiz ve  sanayicilerimiz için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." dedi. 

Vali Funda Kocabıyık ise konuşmasında İlin sanayi ve ticaret alanında yapılan yatırımlar sayesinde her geçen gün ekonomik olarak büyüdüğünü üretim ve istihdamda artışın sürdüğünü ifade etti.


Uşak'ta sanayileşme faaliyetlerinin daha ileri seviyeye çıkması için çalıştıklarını söyleyen Vali Funda Kocabıyık, "İstihdam alanında yeni iş alanlarının açılması için çalışmalarımız devam ediyor. Banaz ilçemizde organize sanayi bölgesinin kurulması için çalışmalarımız planlı olarak hedeflediğimiz şekilde devam ediyor. Buradaki çalışmaların tamamlanması ile ilimiz dördüncü sanayi bölgesine kavuşmuş olacak." dedi.

Ülkelerin gelişiminde bilim ve sanayinin önemine değinen Vali Funda Kocabıyık konuşmasını, "Bilime, teknolojiye, Ar-Ge’ye ve yeniliğe kaynak ayıran ülkelerin sosyal ve ekonomik refah sağlama açısından diğer ülkelere göre daha ileri seviyede oldukları görülmektedir. Bu kapsamda son yıllarda ülkemizde bilim ve teknoloji anlamında çok önemli  gelişmeler yaşanmaktadır. Teknolojik gelişmeler ve yazılım alanında yerlileşmenin artması, Ar-Ge çalışmalarına daha çok kaynak ayrılması ile ülkemiz hızlı yükselişine devam edecektir." diyerek sonlandırdı. 


Konuşmaların ardından toplantı, gündem maddelerinin görüşmesiyle devam etti.